Diskuze
Nejlepší adresa: U Lípy
Děkujeme za pochopení.
anous
Prehledny website,ale chyby v cestine
Mili Ruzickovic, blahoprejeme, ale opravte si na webovych stranach cestinu v nekolika slovech po par vterinach-rozmaryn-cesky se pise s y, francouzka-chybi vam ta s-francouzska, atd. Hodne zdaru, ale nemam na to, abych ochutn...
temporary
Re: Prehledny website,ale chyby v cestine
Proč jsou webový diskuze v čechách plný jazkovejch puritánů ? Nemáte co říct k tématu a tak prudíte, prudíte... prudíte. Děte se vycpat!
Shob
Re: blahopreji!
Snad si nemyslis, ze nekdo ma zajem obsluhovat takovou komousskou devku jako jsi ty?
f-PRAG
BLAHOPREJI !!!!!! a konecne taky dobre hodnoceni pro
pro "maleho ceskeho zivnostnika"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Blahopreju mu!!!!
No a nazorna ukazka, bohuzel cesky podnik se da delat max. v malem a s rodinnymi prislusniky!!!! Protoze podnikat v cechach se neda s ceskimy lidmi --- protoze se chovaji uplne jinak -- kdyz pracuji pro ceskeho zivnostnika, tak ho okradaji a delaji vse tak , ze si vlastne mysli , ze je strasne otroci a ze je to jejich uhlavni nepritel,,,,, ale je zajimave , ze kdyz ten sami clovek prejde k fyrme, kde je zahranicni majitel, tak se muze pretrhnou a dela i vei navic, ktere by ani nahodou cesky zivnostnik-majitel nemohl po nem chtit .......... TEN CLOVEK SE TAK ZMENI , ZE JE SCHOPEN LEST DO PRD.LE , no vlasten takova ceska povaha, stale nekam nekomu musime lest, ze jo !!!!
ALE ABY TO NEZAPADLO, SKUTECNE OD SRDCE BLAHOPREJI , A VERIM A DOUFAM, ZE VAM ZDRAVI VYDRZI A BUDETE SE I NADALE MOC VENOVAT PODNIKANI U LIPY,,,,, a nebudete ani nahodou otvirat dalsi podni protoze, to skutecne , ale skutecne nejde , nejde delat s ceskym materialem kde jim sefuje cesky zivnostnik, to nejde!!!
blumfeld
Re: BLAHOPREJI !!!!!! a konecne taky dobre hodnoceni pro
Ty to nějak znáš... asi máš vlastní zkušenost. Vhledem k tomu, že patrně nejsi majitelem české a zahraniční firmy současně, takže budeš asi tím zaměstnancem s vlastní zkušeností.
Mirusek
Radlice?
Mám pocit, že na cedulce s číslem popisným mají napsáno Stodůlky. Radlice jsou snad trochu jinde.
Marki
Foto-diky-je to cast Motola
Diky za fotku, lepe se cloveku ve spleti restauraci a diky info trochu popletenem v clanku,hledali jsme to v Radlicích, prestoze sjme vedeli, ze to neni vypadovka na Plzen,pro redakci, asi jo.., ale fotka nam pripomnela, ze to je opravdu na vypadovce, postovne to je Motol, myslim.. Jinak take blahopreji Ruzickum, ale aby tam vydrzeli, kdyz je majitelem nejaky Neubert...? Ale kde byl Klaus - to pro mne neni doporuceni, navic ceska jidla nemusim, libi se mi jen pristup pana Ruzicky, jeho filozofie a taky, ze zustali u 1 podniku. opravdu se zamestnanci dnes v Cechach podnikat-zadny med-jsem jeden zamestanenc u 1 podnikatelky...
thomas
SPAM
V hotelu u Lípy jsem nikdy nebyl, zato však o nich vím skoro vše - chodí mi od nich spousta SPAMu - k čemu to "nejlepší restaurant" potřebuje?!!!
Magor Milda
Bída české gastronomie
je vidět zejména na cestách. V Praze lze vždy nějaké přijatelné stravování najít, mezi Mnichovem a Pískem je to však ještě na začátku vývoje. Na Hamižné v Hartmanicích se před několika lety výborně vařilo, pak tam přišli dva 'podnikatelé' a stala se z toho kantýna, jak ji známe z totáče. V Divišově ještě nedávno stála Šumavská hospoda kde se dalo pořádně pojíst, letos změnila osazenstvo a ani tam už nezastavíme. Na české straně je jediný restaurant se stálou úrovní v hotelu Gabreta v Sušici. Jinak se už raději stavíme v Ludwigstalu, kousek před Železnou Rudou na německé straně, tam je vždy čerstvě uvařený knedlík a ke každému jídlu talíř míchaného salátu. Saláty jsou v Čechách opravdu to poslední, na co kuchař myslí.
Měřit porce masa na gramy je starý zvyk z dob, kdy se servírovalo místo 100g nějaký odřezek o váze snad 40 g. Ve světě se o váze nepíše, nýbrž se hostu naservíruje pořádný kus či dva z pečeně, odpadky jsem ještě nikde nedostal.
Stejně tak jsem se nesetkal s příplatky třeba u pstruha, cena je vykalkulována tak, aby v tom bylo to běžné rozpětí váhy zahrnuto. Hořčice či tatarka bývá také bez příplatku, patří zkrátka k jídlu. Po zrušení hranic se to snad stane zvykem i u nás.