Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nejlepší adresa: U Lípy

Býval první, teď je i nejlepší. Čtyřiašedesátiletý Miroslav Růžička se po dvaceti letech dočkal. Jeho restaurace U Lípy na plzeňské výpadovce v pražských Radlicích bude dnes vyhlášena nejpopulárnějším českým žebříčkem restaurací „Grand Restaurant“ nejlepším podnikem v České republice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

anous

28. 11. 2007 22:25
Prehledny website,ale chyby v cestine

Mili Ruzickovic, blahoprejeme, ale opravte si na webovych stranach cestinu v nekolika slovech po par vterinach-rozmaryn-cesky se pise s y, francouzka-chybi vam ta s-francouzska, atd. Hodne zdaru, ale nemam na to, abych ochutn...

0 0
možnosti

temporary

29. 11. 2007 8:27
Re: Prehledny website,ale chyby v cestine

Proč jsou webový diskuze v čechách plný jazkovejch puritánů ? Nemáte co říct k tématu a tak prudíte, prudíte... prudíte. Děte se vycpat!

0 0
možnosti

Alex

28. 11. 2007 14:45
blahopreji!

a az budu v praze, rad pojim.

0 0
možnosti

Shob

28. 11. 2007 16:04
Re: blahopreji!

Snad si nemyslis, ze nekdo ma zajem obsluhovat takovou komousskou devku jako jsi ty?

0 0
možnosti

f-PRAG

28. 11. 2007 14:44
BLAHOPREJI !!!!!! a konecne taky dobre hodnoceni pro

pro "maleho ceskeho zivnostnika"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Blahopreju mu!!!!

No a nazorna ukazka, bohuzel cesky podnik se da delat max. v malem a s rodinnymi prislusniky!!!! Protoze podnikat v cechach se neda s ceskimy lidmi --- protoze se chovaji uplne jinak -- kdyz pracuji pro ceskeho zivnostnika, tak ho okradaji a delaji vse tak , ze si vlastne mysli , ze je strasne otroci a ze je to jejich uhlavni nepritel,,,,, ale je zajimave , ze kdyz ten sami clovek  prejde k fyrme, kde je zahranicni majitel, tak se muze pretrhnou a dela i vei navic, ktere by ani nahodou cesky zivnostnik-majitel nemohl po nem chtit .......... TEN CLOVEK SE TAK ZMENI , ZE JE SCHOPEN LEST DO PRD.LE , no vlasten takova ceska povaha, stale nekam nekomu musime lest, ze jo !!!!

ALE ABY TO NEZAPADLO, SKUTECNE OD SRDCE BLAHOPREJI , A VERIM A DOUFAM, ZE VAM ZDRAVI VYDRZI A BUDETE SE I NADALE MOC VENOVAT PODNIKANI U LIPY,,,,, a nebudete ani nahodou otvirat dalsi podni protoze, to skutecne , ale skutecne nejde , nejde delat s ceskym materialem kde jim sefuje cesky zivnostnik, to nejde!!!

0 0
možnosti

blumfeld

28. 11. 2007 15:36
Re: BLAHOPREJI !!!!!! a konecne taky dobre hodnoceni pro

Ty to nějak znáš... asi máš vlastní zkušenost. Vhledem k tomu, že patrně nejsi majitelem české a zahraniční firmy současně, takže budeš asi tím zaměstnancem s vlastní zkušeností.

0 0
možnosti

Mirusek

28. 11. 2007 12:51
Radlice?

Mám pocit, že na cedulce s číslem popisným mají napsáno Stodůlky. Radlice jsou snad trochu jinde.

0 0
možnosti

Marki

28. 11. 2007 22:13
Foto-diky-je to cast Motola

Diky za fotku, lepe se cloveku ve spleti restauraci a diky info trochu popletenem v clanku,hledali jsme to v Radlicích, prestoze sjme vedeli, ze to neni vypadovka na Plzen,pro redakci, asi jo.., ale fotka nam pripomnela, ze to je opravdu na vypadovce, postovne to je Motol, myslim.. Jinak take blahopreji Ruzickum, ale aby tam vydrzeli, kdyz je majitelem nejaky Neubert...? Ale kde byl Klaus - to pro mne neni doporuceni, navic ceska jidla nemusim, libi se mi jen pristup pana Ruzicky, jeho filozofie a taky, ze zustali u 1 podniku. opravdu se zamestnanci dnes v Cechach podnikat-zadny med-jsem jeden zamestanenc u 1 podnikatelky...;-)

0 0
možnosti

thomas

28. 11. 2007 12:20
SPAM

V hotelu u Lípy jsem nikdy nebyl, zato však o nich vím skoro vše - chodí mi od nich spousta SPAMu - k čemu to "nejlepší restaurant" potřebuje?!!!Rv

0 0
možnosti

Magor Milda

28. 11. 2007 9:02
Bída české gastronomie

je vidět zejména na cestách. V Praze lze vždy nějaké přijatelné stravování najít, mezi Mnichovem a Pískem je to však ještě na začátku vývoje. Na Hamižné v Hartmanicích se před několika lety výborně vařilo, pak tam přišli dva 'podnikatelé' a stala se z toho kantýna, jak ji známe z totáče. V Divišově ještě nedávno stála Šumavská hospoda kde se dalo pořádně pojíst, letos změnila osazenstvo a ani tam už nezastavíme. Na české straně je jediný restaurant se stálou úrovní v hotelu Gabreta v Sušici. Jinak se už raději stavíme  v Ludwigstalu, kousek před Železnou Rudou na německé straně, tam je vždy čerstvě uvařený knedlík a ke každému jídlu talíř míchaného salátu. Saláty jsou v Čechách opravdu to poslední, na co kuchař myslí.

Měřit porce masa na gramy je starý zvyk z dob, kdy se servírovalo místo 100g nějaký odřezek o váze snad 40 g. Ve světě se o váze nepíše, nýbrž se hostu naservíruje pořádný kus či dva z pečeně, odpadky jsem ještě nikde nedostal.

Stejně tak jsem se nesetkal s příplatky třeba u pstruha, cena je vykalkulována tak, aby v tom bylo to běžné rozpětí váhy zahrnuto. Hořčice či tatarka bývá také bez příplatku, patří zkrátka k jídlu. Po zrušení hranic se to snad stane zvykem i u nás.>-

0 0
možnosti