Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Máslo zvyšuje cholesterol. Kolik ho smíte sníst?

Ke zvýšené hladině cholesterolu v krvi, nemocem srdce a cév i obezitě přispívá nadměrná spotřeba nasycených mastných kyselin. Jsou v živočišných tucích jako sádlo a máslo. Podle doporučení odborníků by měly tvořit deset procent denního příjmu energie, tedy asi 20 gramů denně, Češi a Češky to prý vysoko překračují.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Kos

2. 6. 2011 22:15
Kde je nějaká osvěta ?

Jak se rozhlížím kolem sebe, tak eviduji poměrně dost tlouštíků a plno děvčat s cigaretou v ruce. I o tom je reforma zdravotnictví. To ale hochům nedochází !

0 0
možnosti

D. Kramolišová

2. 6. 2011 16:46
Kdysi...

Kdysi dávno jsem pracovala v nemocnici jako dietní sestra...a byla proticholesterolová dieta...ti chudáci snad dostali 2 dkg másla denně a 1/3 vejce..než zase někdo přišel nato, že taková dieta je o ničem...takže vše střídmě...a spíš se mi zdá...že se vždy vše zkracuje o 20 let...čili dnešní 40-vysoký cholesterol, cukrovka, imunita...inu náši ministři mohou jásat...ušetří na důchodech i ve zdravotnictví...

0 0
možnosti

Z. Prokop

2. 6. 2011 16:12
Čtěte!

Velká cholesterolová lež

MUDr. Dwight Lundell16. 06. 2010|Omyly v medicíně

http://www.wmmagazin.cz/view.php?nazevclanku=velka-cholesterolova-lez&cisloclanku=2010060003

0 0
možnosti

L. Orlita

2. 6. 2011 12:14
navíc kdo o sebe dbá

a více se pohybuje nebo přímo sportuje, tak ten se většinou také  neláduje  špatnými masnými výrobky a uzeninami a zelenině se přímo vyhýbá. Takže špatné stravování a nepohyb jsou spojené nádoby. Jak prosté. :))

0 0
možnosti

L. Orlita

2. 6. 2011 11:20
je to hlavně o pohybu až pak o jídlu-

za totáče jsme neměli dnešní zábavu jako internet, pc hry , x programů v tv a vysoké kapesné umožňující přežírání se fastfoodem a konzumaci alkoholu již před 18 rokem (tím ale v žádném případě neříkám, že to bylo za kure.vských komančů lepší- nebylo ani náhodou). Takže jsme i my nesportovci ( kteří nechodili do sportovních kroužků) jezdili často na kole nebo hráli s ostatními děckama nějaké hry s pohybem nebo se toulali v lesích. A zdůrazňuji, že jsem z města a ne z vesnice, jak by mohlo nějaké chudého intelektem napadnout. No a pokud někdo k masu nejí vůbec žádnou zeleninu, tak je debil. :)

0 0
možnosti

F. Doušek

2. 6. 2011 9:17
nevím jak vy, ale já si raději pochutnám

na čerstvém chlebu s voňavým máslem, než na tomtéž chlebu se šlehanou umělou hmotou, které říkají třeba Rama.

0 0
možnosti

S. Krejcar

2. 6. 2011 12:17
Re: nevím jak vy, ale já si raději pochutnám

Souhlasím s Vámi!!! v dnešní době se může každý rozhodnout podle svého rozumu.Též jsem pro klasický českomoravský chléb a pravé českomoravské máslo.Je škoda,že dnešní rádoby "dietoloové" spíše než prověřování prostě kopírují "moudra" druhých s nálepkou zahraničí,a myslí si,že budou světovějšími.Důvěřuj ale prověřuj a buď raději zdrženlivějším,aby jsi si neudělal ostudu,to by mělo platit a nejen nedávného obvinění španělských zemědělců.Český chléb Šumava,Jihočeské máslo a morvský špek a uzené,na tom vyrostli naši dědové a rodiče,tak proč tuto zkušenost měnit.Jen je škoda,že klasický Vejražkový nebo šumava chléb snad nikdo už nepeče!!!

0 0
možnosti

Ž. Halabudová

2. 6. 2011 7:28
Moc hezké, kdopak to napsal?

Radši se nikdo nepodepsal.Zase informace bez jakékoliv hodnoty,neuplná,absolutně tendenční(Sádlo,máslo je zlé,oleje a umělé tuky bašta).Ten kdo to psal, potřeboval zaplnit prázdné místo,nic víc.Jó, úroveň redaktorů stoupá raketově.

0 0
možnosti

Ž. Halabudová

2. 6. 2011 7:36
Re: Moc hezké, kdopak to napsal?

Všimněte si,ani jediná zmínka o tom,že děti se málo pohybují,dřepí u TV a PC.Že se dříve používalo jenom sádlo,máslo,lůj(samozřejmě v mnohem menší míře), nic.Jenomže lidé dříve měli mnohem více fyzické práce a pohybu.Dneska jsou lidé tlustí, líní a nechtějí se hnout.

0 0
možnosti