Diskuze
Máslo si dejte občas, nahraďte ho margarínem
Děkujeme za pochopení.
K. Novák 181
Dobrou chuť!
Máslo si dejte občas, nahraďte ho margarínem
J. Kovář
Kdo to platil?
Když to čtu, musím se ptát, kdo to platil. Děs.
R. Hronza
NEVĚŘTE TĚMTO BLÁBOLŮM
v klidu si na chleba namažte poctivé máslo. Lepší než margarín, který slouží jako náhražka ve válečných letech - proč asi, že ? Chemici uvádějí, že rozdíl mezi margarínem a umělou hmotou je jen jedna molekula!
J. Kohout
Dovedete si někdo představit
slaný rohlík namazný margarínem a pokrytý šunkou ? To by bylo "žrádlo". Ovšem k takové kombinaci mi chybí odvaha. Mám se móóóóc rád na to, abych na sobě dělal takové pokusy.
Z. Kulhánková
Margarinová lobby si zaplatila článek
Žádný soudný člověk strojní olej a odpad ze zpracování ropy nevezme do úst.
O. Malstoka
Zdravý rozum
Nedám na žádné "vědecké" doporučování a řídím se selským rozumem. Jediné správné stravování je střídmost a neobžerství. Je mi 78 let (vážím 72kg), celý život jsem na másle a hlavně na sádle se škvarkama, nemám zvýšený cholesterol. Celá naše rodina byla takto vedená, moje maminka se dožila 94, otec zemřel v 80, ale byl silný kuřák. Moje strava je založená hlavně na produktech které jsou pěstované u nás a podle sezony. Jím všechno, ale střídmě. Snažím se trochu pracovat na zahradě, ale nic nepřeháním. Usmívám se nad "odbornými" kecy a denně si dám i 4deci červeného vína. Tož drazí a milý našinci "Na zdraví" a neberte podobné články, jako ten dnešní, moc vážně. Vše nejlepší do nového roku 2013.
P. Košíček
Rady jak od Babici.
..."...říká odbornice. "Takže když dostanu chuť na 30 dkg bůčku,... koupím si..."... kilo mrkve :-)
To já, když dostanu chuť na 30 dkg bůčku, koupím si bůček. A paní odbornice ať si trhne...
J. Kostelanský
Dobré je to, čo je prirodzené
Potraviny, ktoré vznikli poctivo a prirodzenou cestou, nie sú škodlivé. Pokiaľ sa to s ich konzumáciou nepreháňa. Všetkého veľa totiž škodí.
Rôznym odborníkom na výživu neverím už ani slovo. Väčšina rád je v podstate len skrytou reklamou na niečo. Treba sa vrátiť k zdravému sedliackemu rozumu a pozrieť sa, čo konzumovali naši predkovia. Je možné, že napriek tomu, že boli oveľa chudobnejší ako my, by tie naše "zdravé potraviny" ani nezobrali do úst.
Stačí sa pozrieť na počet alergických detí (kedysi výnimka, dnes pravidlo), počet detí a s ADHD (hyperaktivita) za komunistov a dnes. Nie som komunista a ani som nikdy s nimi nesympatizoval, ale také bordely (napríklad Éčka) by sa vtedy nemohli predávať. Moja príbuzná má 20 rokov farmu a v poľnohospodárstve robila aj za komoušov, takže informácie mám z prvej ruky.
P. Běhounek
Re: Dobré je to, čo je prirodzené
neberte to osobně a už vůbec ne urážlivě, ale nestudujte si co valstně znamenájí ěčka, než budete psát takové hlouposti a dvojnásob to platí o komunistických potravinách, které samozřejmě éčka obsahlvaly, ale v té době nebyla povinnost uvádět složení výrobku na obalu proto si ti jednoduší, myslí, že to nebylo, když to nebylo uvedeno, neopak komunistické potraviny byly násobně horší (mluvím o situaci, která začala v osmdesátýchl letech a stále to bylo horší a horší), dokonce se na některé škodlivé karcinogení látky nesměly ani testovat, protože by neprošly (fenoly, dusičnany, rtuť, mikotoxiny, kyselinu sírovou, olovo), nezapomínejte, že komunistické potraviny neměli se ČSSN nic společného, co mohlo se rozkradlo!
D. Nowodny
Pavvědci
asi z Budějic, skočte do hrobu, nikdo vás nebude hledat. Snad jenom výrobci margarinů !!
T. Lichtenberg
Margarín nevezmu do huby...
...nechápu, jak někdo může konzumovat ztužený rostlinný olej, chutná to strašně, vypadá to strašně, je to strašné!
P. Čech
Re: Margarín nevezmu do huby...
Přesně tak. Hodí se to snad jen k mazání částí strojů ikdyž i o tom pochybuji.