Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Máslo si dejte občas, nahraďte ho margarínem

Máslo, nebo margarín? Odborníci mají jednoznačnou odpověď: máslo si občas dopřát můžete, ale k pravidelné konzumaci se nehodí. Obsahuje příliš mnoho látek, které našemu tělu neprospívají.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K. Novák 181

31. 12. 2012 9:16
Dobrou chuť!

Máslo si dejte občas, nahraďte ho margarínem

0 0
možnosti

J. Kovář

30. 12. 2012 22:42
Kdo to platil?

Když to čtu, musím se ptát, kdo to platil. Děs.

0 0
možnosti

R. Hronza

30. 12. 2012 20:08
NEVĚŘTE TĚMTO BLÁBOLŮM

 v klidu si na chleba namažte poctivé máslo. Lepší než margarín, který slouží jako náhražka ve válečných letech - proč asi, že ? Chemici uvádějí, že rozdíl mezi margarínem a umělou hmotou je jen jedna molekula!

0 0
možnosti

J. Kohout

30. 12. 2012 19:39
Dovedete si někdo představit

slaný rohlík namazný margarínem a pokrytý šunkou ? To by bylo "žrádlo". Ovšem k takové kombinaci mi chybí odvaha. Mám se móóóóc rád na to, abych na sobě dělal takové pokusy.

0 0
možnosti

Z. Kulhánková

30. 12. 2012 4:14
Margarinová lobby si zaplatila článek

Žádný soudný člověk strojní olej a odpad ze zpracování ropy nevezme do úst.

0 0
možnosti

O. Malstoka

29. 12. 2012 9:13
Zdravý rozum

Nedám na žádné "vědecké" doporučování a řídím se selským rozumem. Jediné správné stravování je střídmost a neobžerství. Je mi 78 let (vážím 72kg), celý život jsem na másle a hlavně na sádle se škvarkama, nemám zvýšený cholesterol. Celá naše rodina byla takto vedená, moje maminka se dožila 94, otec zemřel v 80, ale byl silný kuřák.  Moje strava je založená hlavně na produktech které jsou pěstované u nás a podle sezony. Jím všechno, ale střídmě. Snažím se trochu pracovat na zahradě, ale nic nepřeháním. Usmívám se nad "odbornými" kecy a denně si dám i 4deci červeného vína. Tož drazí a milý našinci "Na zdraví" a neberte podobné články, jako ten dnešní, moc vážně. Vše nejlepší do nového roku 2013. 

0 0
možnosti

J. Kohout

30. 12. 2012 19:32
Re: Zdravý rozum

1***

0 0
možnosti

P. Košíček

28. 12. 2012 21:59
Rady jak od Babici.

..."...říká odbornice. "Takže když dostanu chuť na 30 dkg  bůčku,... koupím si..."...  kilo mrkve :-)

To já, když dostanu chuť na 30 dkg  bůčku, koupím si bůček. A paní odbornice ať si trhne...

0 0
možnosti

J. Kostelanský

28. 12. 2012 17:03
Dobré je to, čo je prirodzené

Potraviny, ktoré vznikli poctivo a prirodzenou cestou, nie sú škodlivé. Pokiaľ sa to s ich konzumáciou nepreháňa. Všetkého veľa totiž škodí.

Rôznym odborníkom na výživu neverím už ani slovo. Väčšina rád je v podstate len skrytou reklamou na niečo. Treba sa vrátiť k zdravému sedliackemu rozumu a pozrieť sa, čo konzumovali naši predkovia. Je možné, že napriek tomu, že boli oveľa chudobnejší ako my, by tie naše "zdravé potraviny" ani nezobrali do úst.

Stačí sa pozrieť na počet alergických detí (kedysi výnimka, dnes pravidlo), počet detí a s ADHD (hyperaktivita) za komunistov a dnes. Nie som komunista a ani som nikdy s nimi nesympatizoval, ale také bordely (napríklad Éčka) by sa vtedy nemohli predávať. Moja príbuzná má 20 rokov farmu a v poľnohospodárstve robila aj za komoušov, takže informácie mám z prvej ruky.

0 0
možnosti

P. Běhounek

31. 12. 2012 15:32
Re: Dobré je to, čo je prirodzené

neberte to osobně a už vůbec ne urážlivě, ale nestudujte si co valstně znamenájí ěčka, než budete psát takové hlouposti a dvojnásob to platí o komunistických potravinách, které samozřejmě éčka obsahlvaly, ale v té době nebyla povinnost uvádět složení výrobku na obalu proto si ti jednoduší, myslí, že to nebylo, když to nebylo uvedeno, neopak komunistické potraviny byly násobně horší (mluvím o situaci, která začala v osmdesátýchl letech a stále to bylo horší a horší), dokonce se na některé škodlivé karcinogení látky nesměly ani testovat, protože by neprošly (fenoly, dusičnany, rtuť, mikotoxiny, kyselinu sírovou, olovo), nezapomínejte, že komunistické potraviny neměli se ČSSN nic společného, co mohlo se rozkradlo!

0 0
možnosti

D. Nowodny

28. 12. 2012 16:58
Pavvědci

asi z  Budějic, skočte do hrobu, nikdo vás nebude hledat. Snad jenom výrobci margarinů !!

0 0
možnosti

J. Kohout

30. 12. 2012 19:33
Re: Pavvědci

Pravda !

0 0
možnosti

T. Lichtenberg

28. 12. 2012 12:10
Margarín nevezmu do huby...

...nechápu, jak někdo může konzumovat ztužený rostlinný olej, chutná to strašně, vypadá to strašně, je to strašné!

0 0
možnosti

P. Čech

28. 12. 2012 17:48
Re: Margarín nevezmu do huby...

Přesně tak. Hodí se to snad jen k mazání částí strojů ikdyž i o tom pochybuji.

0 0
možnosti