Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak vymýtit chlebovou plíseň? V USA prý objevili recept

Záchranu domácností před chlebovou plísní ohlásila jistá texaská společnost. Podle oznámení jejího šéfa spočívá tajemství v nové technologii založené na bombardování bochníku speciálními mikrovlnami po dobu deseti vteřin. Chléb pak prý odolává plísni šedesát dnů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F. Pavlis

10. 1. 2013 16:32
Pamatuji si,

jak voňavý a chutný byl chleba pečený doma. V peci, kam tetka chodívala s ošatkou jednou za 14 dnů. Ve žních vydržel i déle bez jakékoli újmy.  Používal se klasický chlebový kvásek a žitná mouka. Takový chléb už v životě jíst nebudu. Chutnal i nenamazaný. Ale ta dřina s díží a vůbec.....

0 0
možnosti

T. Kvasnica

10. 1. 2013 14:40
Opakovaný nesmysl

V českých i-periodicích se toto objevilo naposledy 4. prosince a samozřejmě "vědci" z USA objevili ameriku. Pěkné vysvětlení máte na sesterském technet.cz viz:

http://technet.idnes.cz/blud-chleb-vydrzi-dva-mesice-d1e-/tec_technika.aspx?c=A121130_152913_tec_technika_nyv

0 0
možnosti