Diskuze
Češi jedí málo mléčných výrobků. Chybí jim vápník a vitamín D
Děkujeme za pochopení.
I kdyby...
...tak problém není v míře konzumace, ale v kvalitě těch jakojogurtů a vodomléka.
Jen Evropan,
ale žádný jiný savec po odstavení nepožívá mléko. A je jim dobře, článek jepouze reklama na mléko.
Lidé s osteoporózou by mléko pít neměli
Typický pacitent trpící osteoporózou má ve vlasech hodně vápníku a málo hořčíku. Nejběžnější příčinou osteoporózy je vyplavování vápníku močí ven z těla - tělo se tak snaží dostat poměr vápníku k hořčíku do potřebné rovnováhy. Ideální poměr vápníku k hořčíku ve stravě je 12 : 5, v mléce je však poměr vápníku k hořčíku řádově 10 : 1, tedy příliš mnoho vápníku a málo hořčíku. Většina lidí neudělá chybu, když svou stravu obohatí o hořčík. Potřeba vápníku je velmi individuální, nejlépe ji lze určit rozborem koncentrací stopových prvků ve vlasech či nehtech. V krvi se poměr vápníku k hořčíku drží na potřebné hodnotě vem kde vem.
To je nějaká skrytá reklama
Zastřená reklama nejspíš od výrobců toaletního papíru. 3x denně? Uff.
Klamání veřejnosti
Soudný člověk si udělá svůj názor sám, třeba když zadá do vyhledávače něco jako "consumption calcium level dairy product countries" a podívá se na grafy. Více zeleniny plus minimum mléčných výrobků plus pohyb = zdravé kosti.