Vyzkoušejte si, jak se vyznáte v restauracích
Muž
Žena
Záleží na typu restaurace.
Muž otevírá dveře a nechá ženu, aby vstoupila první.
Do restaurace vchází první vždy muž.
Krájení masa na plátky.
Rychlé spaření zeleniny ve vroucí vodě.
Zapékání se sýrem.
Brusketa
Brusčeta
Brušeta
Kolínka
Motýlci
Nudičky
Zaplatíme a urychleně opustíme restauraci.
Rychle dojdeme pro obsluhu a pomůžeme s úklidem.
Nenápadně na polité místo položíme ubrousek a po příchodu obsluhy na nehodu upozorníme.
Dáme velmi nízké spropitné, obsluha sama pozná, co bylo špatně.
Obsluze slušně vysvětlíme, co se nám nelíbilo. Spropitné dávat nemusíme.
Spropitné dáme v obvyklé výši, do restaurace se už ale nikdy nevrátíme.
Malé psaníčko může být na stole, větší kabelka patří na zadní část sedadla židle.
Kabelku vždy dáváme na zem pod stůl, aby nebyla na očích.
Kabelku by měla mít žena na klíně.
O něco nižší než v Evropě. Asi 5 %.
Je to hlavní část platu obsluhy, takže asi 20 % z celkové částky.
Spropitné se nedává, může to být dokonce bráno jako urážka.
Vždy muž, žena nechává výběr i ochutnání na něm.
Ochutnávat by měl ten, kdo se ve vínech více vyzná.
Pokud se nikdo u stolu ve vínech nevyzná, necháme ochutnávat obsluhu.
Gnoči, jde o malé knedlíčky z pšeničné mouky.
Ňoki jsou knedlíčky z bramborového těsta.
Noči, jde o druh těstoviny v podobě mušliček.