Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Návod, jak se neotrávit: šest jedovatých hub, které si snadno spletete s jedlými druhy

Masák, holubinka či ryzec. I zkušený houbař si může tyto druhy hub splést s jiným druhem, často jedovatým. Houbařská sezona je právě teď na vrcholu a v lesích lze najít velké množství druhů. Jak poznat jedlé houby a nesplést si je s jedovatými? Server Lidovky.cz připravil manuál.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

14. 9. 2016 8:00

Dorost jedůvky nepozná. Nemá totiž průpravu od rodičů, co by s nimi měli chodit po lesích namísto vylehávání na plážích moří. Pro ty je jistě vhodné upozornění v médiích na jedovatost některých hub. Jsou ale tací, co právě s jedovatostí laškují, neb mají pocit, že je to opojné být otráven houbičkou. Tak jak konstatoval jeden znalý oněch pojídačů houbiček, drogově závislých - "Oni sežerou všechno, co najdou. Ti vypatlanci nemají ani ponětí, jak ta houbička vypadá a kde roste." ;-))

0 0
možnosti

R. Bican

11. 9. 2016 18:47

Hlívu olivovou mám nejraději pořádně opepřenou ...

0 0
možnosti

18. 8. 2016 15:03

Hnědý a platinový klobou si opravdu někdo splete? To si pak ale také může splést šampus s pivem...

Podobně ryzec smrkový - to už je kravskému podobnější pravý, který nemá ty zelené šmouhy, které jsou pro smrkový typické.

Nejzákeřnější mi přijde ta čirůvka a závojenka...pravda, ale to je důvod, proč jste takové houby celá rodina nikdy nesbírali. Jen nejrůznější hřiby, růžovky, ryzce, bedly...a sem tam výjimečně krásnou holubinku.

0 0
možnosti