Diskuze
Bramborářský ústav vyšlechtil tmavomodré brambory. Nesou název Val Blue
Děkujeme za pochopení.
Poslední roky vařím už jen ve slupce a v páře. Bylo původně kvůli tomu, že prodejci se neobtěžují označovat varný typ a moučné typy brambor při vaření ve vodě ochotně prováděly rozpad na kaši. Těžko poznám, jestli je to zdravější, rozhodně jsou chutnější.
K. Jež 888
Jednou jsem upekl místo mramorové bábovky modro červenou a nikdo to nejedl. Barevností nám většinou příroda dává najevo nebezpečí. Za sebe zůstanu u klasiky. Ale moc je nejím, brambory nějak extra prospěšné nejsou.
Otestoval jsem ty předchozí fialové, pár jsem jich i zasadil a zrovna tuhle neděli sklízel. Úroda dobrá a chuť taková... "bramborovitější" - výraznější než u většiny běžně dostupných brambor.
V Andách indiáni vyšlechtili kolem 100 odrůd, tak proč se omezovat na těch pár u nás známých...