Vědci z univerzity ve francouzském La Rochelle zjistili, že delfín obecný (Delphinus delphis) pečlivě vybírá ryby ke konzumaci. Nevšímá si těch, které jsou evidentně "nízké kvality", tedy mají méně než pět kilojoulů (zhruba 1200 kalorií) na gram.
Delfíni potřebují jídelníček s vysoce kalorickým obsahem, aby si udrželi svoje energetické tempo podobně jako všechna společenská teplokrevná zvířata, jež jsou schopná plavat velkou rychlostí.
V podmořském světě každý savec vyvinul vlastní strategii stravování.
Některé kosatky se například specializovaly na lov velmi tučných tuleňů, zatímco menší druhy velryb, tuleňů či lachtanů jsou označovány za oportunistické predátory, kteří se příliš nespecializují.
Výzkum druhů kořisti konkrétních predátorů pomáhá předvídat potravní zvyky daných druhů a lépe pochopit fungování ekosystémů, uzavírá list.