Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Laura. Anděl v hospodě

Je první recenzentkou restaurací u nás, která se nebojí udělat skandál. Nad jejími články v sobotních Lidovkách se zuřiví majitelé restaurací ptají: Kdo je sakra ta holka?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ladislav

3. 3. 2009 10:34
Klášterní šenk

plně s vámï souhlasím, co se týká obsluhy, ale jak píšete steak ze svíčkové , že maso bylo uvařeno to snad ne, copak se steak ze svíčkové vaří?;-D

0 0
možnosti

karel

21. 1. 2009 12:03
úroveň recenzí

recenze L. B. mě nenechají chladným, rozhodně ale ne z důvodu, že by uměla nadchnout pro gastronomii. Z rozhovoru jsem se konečně dozvěděl, jakou má "kvalifikaci" - a pořád si myslím, že naprosto nedostatečnou. Dále - svoje soudy neumí podložit validními argumenty, nebo se pouze nešikovně vyjadřuje. Pokaždý při čtení trnu, jak se slečna zase ztrapňuje. Myslím, že by měla i nadále psát pro Američany v Praze, nebo se vrátit k průvodcování. Na vysokou žurnalistiku to opravdu není. Navrhuju vystřídat!

0 0
možnosti

Rico

26. 11. 2008 17:04
BYLO ZAPOTŘEBÍ JAK SOLI!

Pěkné: „Čeští čtenáři nejsou zvyklí na razanci a sebevědomí“. Zato zcela určitě jsou obyvatelé čeští Česka docela roztomile zvyklí na gastrovýkony včetně opečínky lidově humoristické, jako např. : na Dnešním „jídelníčku“ (= výběr) jedné z restaurací v Olomouci: Domácí králík po myslivecki,vařený brambor 89,- Vepřový steak s omáčkou čtyř pepřů, hranolky 89,- Kuřecí směs bílé paní z Plumlova,hranolky 89,- Vepřové ledvinky strýca pagáča, dušená rýže 65,-.

Proto, slečně Lauře Baranik můj zdarný výkřik: Go, slečno, Go! A jen tak, a ne jinak. A berany berany duc! Co děláte, je kulturní osvěta! V mýtopyšném prostoru zdejším ovšem radějc bramborák na baličáku a k tomu Jiráska. Ti majetnější, jako Macek a spol. pak stylem, citát Macek Mirek z Reflexu 2008: Samozřejmě, že časem rozebereme jeden smysl po druhém a dojdeme ještě k jemnějším labužnickým finesám: třeba ke vhodné hudbě k tomu kterému jídlu ... Což mi ovšem připomíná historku, která mne hned přibrzďuje v nadšení a připomíná mi, že nic se nemá přehánět. To jsme jednou - moje žena a já - seděli v jedné půvabné hotelové restauraci a užívali si valentýnské večeře, jejíž součástí byl i mladičký klavírista hrající na přání hostů "love songs", neb to bylo v Anglii. Rybí polévka se šafránem a limetkou, terina z kraba a langustinek, sorbet z růžového šampaňského, jehněčí kotletka na růžovo s čočkou a brambůrky s chřestem, dušenou zeleninou a madeirskou omáčkou a na závěr čokoládová skořepina s pěnou z mučenek, tak taková to byla večeře! A protože k předkrmu jsme pili Pouilly-Fumé 1999 a k jehněčímu Château Gombaude-Guillot 1995, byla ještě lepší ... Avšak: půvabný mladý pár z místní honorace si přál zahrát svůj oblíbený kousek ze Chopina, ale klavíristovi byl jaksi ... no jaksi příliš těžký. A tak moje žena, chtějíc mu pomoci, řekla, ať raději zahraje jen předposlední větu. Zahrál. Byl to marche funčbre, tedy pohřební pochod - na svatého Valentýna! Ještě jednou: Do toho, Lauro!

 

0 0
možnosti

Cizinec Nenasinec

18. 11. 2008 22:26
Dama vetsinou ma pravdu

Jako gurman a casty navstevnik restauraci, vetsinou souhlasim s tim co tato dama rika, v Praze je malo restauraci kde se clovek citi opravdu dobre i kde jidlo odpovida vyssim gastronomickym standardum, a je treba nelitostne kritizovat ty spatny a pochvalovat ty dobry. Tady neexistuje gastronomicka kultura, a tradice ktera kdysy tu byla byla prerusena a uplne znicena, a tak kazdy kdo se snazi zavest lepsi kriteria do prazske gastronomicke pouste ma moji plnou podporu. Jedine co bych mozna trosicku poopravil, i kdyz nevim jak zaznela celkova recenze, tyka se Olivy, ktera je vskutku prijemna restaurace. Ne vsechna jidla jsou spickova, a je pravda ze jsou dezerty nejslabsi cast nabidky (mne treba hodne zklamal jejich crème brûlée), ale jedna cast nabidky je vzdy gastronomicky zazitek, a obsluha je kvalitni, ale taky prirozena a uvolnena, coz je v Praze vzacnost, a kvuli cemu jim ja osobne odpustim drobny nedokonalosti.

0 0
možnosti

Petr

18. 11. 2008 10:22
CSFD

Me by spis zajimalo, jak je mozne, ze kdyz existuje napriklad velice kvalitni portal ohledne filmu, kde ma kazdy moznost opravdu najit vicemene jakykoliv film a dozvedet se dle hodnoceni ci slovnich komentaru pomerne velice pravdivy obraz o tom filmu pro neni neco takoveho mozne i v oblasti restauraci??? Zatim vzniklo pouze par neprilis povedenych projektu, ktere jsou ovsem pouze lokalni urovne a navic ne prilis aktualni. Bylo by to stokrat vyhodnejsi nez se orientovat dle nazoru jedne recenzetky, jez prinese kazdy tyden zpravu o jedne (povetsinou dost drahe) restauraci - restauraci jsou totiz u nas rekneme tisice mozna desetitisice mozna vcetne baru a kavaren i statisice a zadny recenzent je nemuze nikdy v zivote projit. Avsak internetovy portal typu toho filmoveho by to v pohode mohl zvladnout. No nebylo by hezke, ze stejne jako nez jdu do kina tak se podivam na strucne ohlasy toho ktereho filmu, tak bych se mohl podivat i na okruh potencialnich jidelen kam bych mohl zavitat?

0 0
možnosti

Rico

26. 11. 2008 17:09
Re: Zas jednou od podlahy, a čelem k masu?

A proč že by měla recenzentka psáti o štyřkách, přepáleném tuku, magi, kečupu a Tajemství pana fořta?!

Že by zdejší pracující třída, neboli lopaty, byla zřídlem kultury, která pak vyvrcholila bouřlivým orgasmem v listopadu 89?

Určitě, neb konzumenti tolik oblébených mekáčů a KFC vykazují znaky ryzího buranství. Anebo hodláte psát o nově otevřené galeryjy ve Větrném Jeníkově, když máte cíl ztéci documentu?

0 0
možnosti

kňour trefený nimrodem na komoru

17. 11. 2008 23:02
Děkuju Vám

za podnětné postřehy. Za sebe mohu říci jediné: dělím dobu svého dosavadního bytí na dobu před přečtením první Vaší recenze v sobotních lidovkách a na dobu po ní. Přeji Vám Lauro Baranik hodně úspěchů.

0 0
možnosti

Dr.med.Boris Hajek

17. 11. 2008 20:10
Josepf Wechsberg

Pani Lauro Baranikova,znate knihu od Wechsberga"Blue troutand Black Truffles"?<nebo ""Coocing for MIster Latte" od Amandy Hesser?Vase clenky jsem v Nemecku nikdy necetl,ale v budoucnu se o to pokusim,jestli jsou v internetu.  Mejte se fajn.   Boris Hajek.

0 0
možnosti

Kiko

17. 11. 2008 19:10
well done Laura!

0 0
možnosti

kooriko

17. 11. 2008 18:08
laurinka telátková

Lourinko, pracuj. Pokuď ti práce nevyhovuje , tak jdi pracovat jinam. Ty si asi představuješ práci takto:  ranono nastoupím a večer shrábnu cca 5000 Kč. Buď jsi naivní telátko, nebo socka která si představuje život dle idealitické teóó rie Poblouznivců Marxuse  a Gengelsuse.

0 0
možnosti

Rico

26. 11. 2008 17:11
Re: telátkové příspěvky

Kookoriko se píše Kikiriký!

To si piš!!

0 0
možnosti

kooriko

17. 11. 2008 17:58
Laurinka

to tele chce akorát okrást zákazníka aby měla pro své spratky a hlavně pro starého na chlast. nebo je to jinak?

0 0
možnosti

donald

21. 11. 2008 16:32
Re: Laurinka

mas pravdu, je to jinak, jsi neskutecny hovado

0 0
možnosti