Diskuze
Laura. Anděl v hospodě
Děkujeme za pochopení.
Ladislav
Klášterní šenk
plně s vámï souhlasím, co se týká obsluhy, ale jak píšete steak ze svíčkové , že maso bylo uvařeno to snad ne, copak se steak ze svíčkové vaří?
karel
úroveň recenzí
recenze L. B. mě nenechají chladným, rozhodně ale ne z důvodu, že by uměla nadchnout pro gastronomii. Z rozhovoru jsem se konečně dozvěděl, jakou má "kvalifikaci" - a pořád si myslím, že naprosto nedostatečnou. Dále - svoje soudy neumí podložit validními argumenty, nebo se pouze nešikovně vyjadřuje. Pokaždý při čtení trnu, jak se slečna zase ztrapňuje. Myslím, že by měla i nadále psát pro Američany v Praze, nebo se vrátit k průvodcování. Na vysokou žurnalistiku to opravdu není. Navrhuju vystřídat!
Rico
BYLO ZAPOTŘEBÍ JAK SOLI!
Pěkné: „Čeští čtenáři nejsou zvyklí na razanci a sebevědomí“. Zato zcela určitě jsou obyvatelé čeští Česka docela roztomile zvyklí na gastrovýkony včetně opečínky lidově humoristické, jako např. : na Dnešním „jídelníčku“ (= výběr) jedné z restaurací v Olomouci: Domácí králík po myslivecki,vařený brambor 89,- Vepřový steak s omáčkou čtyř pepřů, hranolky 89,- Kuřecí směs bílé paní z Plumlova,hranolky 89,- Vepřové ledvinky strýca pagáča, dušená rýže 65,-.
Proto, slečně Lauře Baranik můj zdarný výkřik: Go, slečno, Go! A jen tak, a ne jinak. A berany berany duc! Co děláte, je kulturní osvěta! V mýtopyšném prostoru zdejším ovšem radějc bramborák na baličáku a k tomu Jiráska. Ti majetnější, jako Macek a spol. pak stylem, citát Macek Mirek z Reflexu 2008: Samozřejmě, že časem rozebereme jeden smysl po druhém a dojdeme ještě k jemnějším labužnickým finesám: třeba ke vhodné hudbě k tomu kterému jídlu ... Což mi ovšem připomíná historku, která mne hned přibrzďuje v nadšení a připomíná mi, že nic se nemá přehánět. To jsme jednou - moje žena a já - seděli v jedné půvabné hotelové restauraci a užívali si valentýnské večeře, jejíž součástí byl i mladičký klavírista hrající na přání hostů "love songs", neb to bylo v Anglii. Rybí polévka se šafránem a limetkou, terina z kraba a langustinek, sorbet z růžového šampaňského, jehněčí kotletka na růžovo s čočkou a brambůrky s chřestem, dušenou zeleninou a madeirskou omáčkou a na závěr čokoládová skořepina s pěnou z mučenek, tak taková to byla večeře! A protože k předkrmu jsme pili Pouilly-Fumé 1999 a k jehněčímu Château Gombaude-Guillot 1995, byla ještě lepší ... Avšak: půvabný mladý pár z místní honorace si přál zahrát svůj oblíbený kousek ze Chopina, ale klavíristovi byl jaksi ... no jaksi příliš těžký. A tak moje žena, chtějíc mu pomoci, řekla, ať raději zahraje jen předposlední větu. Zahrál. Byl to marche funčbre, tedy pohřební pochod - na svatého Valentýna! Ještě jednou: Do toho, Lauro!
Cizinec Nenasinec
Dama vetsinou ma pravdu
Jako gurman a casty navstevnik restauraci, vetsinou souhlasim s tim co tato dama rika, v Praze je malo restauraci kde se clovek citi opravdu dobre i kde jidlo odpovida vyssim gastronomickym standardum, a je treba nelitostne kritizovat ty spatny a pochvalovat ty dobry. Tady neexistuje gastronomicka kultura, a tradice ktera kdysy tu byla byla prerusena a uplne znicena, a tak kazdy kdo se snazi zavest lepsi kriteria do prazske gastronomicke pouste ma moji plnou podporu. Jedine co bych mozna trosicku poopravil, i kdyz nevim jak zaznela celkova recenze, tyka se Olivy, ktera je vskutku prijemna restaurace. Ne vsechna jidla jsou spickova, a je pravda ze jsou dezerty nejslabsi cast nabidky (mne treba hodne zklamal jejich crème brûlée), ale jedna cast nabidky je vzdy gastronomicky zazitek, a obsluha je kvalitni, ale taky prirozena a uvolnena, coz je v Praze vzacnost, a kvuli cemu jim ja osobne odpustim drobny nedokonalosti.
Petr
CSFD
Me by spis zajimalo, jak je mozne, ze kdyz existuje napriklad velice kvalitni portal ohledne filmu, kde ma kazdy moznost opravdu najit vicemene jakykoliv film a dozvedet se dle hodnoceni ci slovnich komentaru pomerne velice pravdivy obraz o tom filmu pro neni neco takoveho mozne i v oblasti restauraci??? Zatim vzniklo pouze par neprilis povedenych projektu, ktere jsou ovsem pouze lokalni urovne a navic ne prilis aktualni. Bylo by to stokrat vyhodnejsi nez se orientovat dle nazoru jedne recenzetky, jez prinese kazdy tyden zpravu o jedne (povetsinou dost drahe) restauraci - restauraci jsou totiz u nas rekneme tisice mozna desetitisice mozna vcetne baru a kavaren i statisice a zadny recenzent je nemuze nikdy v zivote projit. Avsak internetovy portal typu toho filmoveho by to v pohode mohl zvladnout. No nebylo by hezke, ze stejne jako nez jdu do kina tak se podivam na strucne ohlasy toho ktereho filmu, tak bych se mohl podivat i na okruh potencialnich jidelen kam bych mohl zavitat?
Rico
Re: Zas jednou od podlahy, a čelem k masu?
A proč že by měla recenzentka psáti o štyřkách, přepáleném tuku, magi, kečupu a Tajemství pana fořta?!
Že by zdejší pracující třída, neboli lopaty, byla zřídlem kultury, která pak vyvrcholila bouřlivým orgasmem v listopadu 89?
Určitě, neb konzumenti tolik oblébených mekáčů a KFC vykazují znaky ryzího buranství. Anebo hodláte psát o nově otevřené galeryjy ve Větrném Jeníkově, když máte cíl ztéci documentu?
kňour trefený nimrodem na komoru
Děkuju Vám
za podnětné postřehy. Za sebe mohu říci jediné: dělím dobu svého dosavadního bytí na dobu před přečtením první Vaší recenze v sobotních lidovkách a na dobu po ní. Přeji Vám Lauro Baranik hodně úspěchů.
Dr.med.Boris Hajek
Josepf Wechsberg
Pani Lauro Baranikova,znate knihu od Wechsberga"Blue troutand Black Truffles"?<nebo ""Coocing for MIster Latte" od Amandy Hesser?Vase clenky jsem v Nemecku nikdy necetl,ale v budoucnu se o to pokusim,jestli jsou v internetu. Mejte se fajn. Boris Hajek.
kooriko
laurinka telátková
Lourinko, pracuj. Pokuď ti práce nevyhovuje , tak jdi pracovat jinam. Ty si asi představuješ práci takto: ranono nastoupím a večer shrábnu cca 5000 Kč. Buď jsi naivní telátko, nebo socka která si představuje život dle idealitické teóó rie Poblouznivců Marxuse a Gengelsuse.
kooriko
Laurinka
to tele chce akorát okrást zákazníka aby měla pro své spratky a hlavně pro starého na chlast. nebo je to jinak?