Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Češi jedí čím dál víc čokolády

Spotřeba čokolád a čokoládových výrobků v České republice vzrostla v letech 2000 až 2007 téměř o čtvrtinu. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Přesto zůstávají Češi s roční konzumací 5,2 kilogramu na obyvatele v rámci Evropské unie průměrnými konzumenty a nejsou zdaleka takovými jedlíky této sladké pochutiny jako Švýcaři, Britové či Němci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

STARIK

1. 2. 2009 17:35
KONECNE

AKCNI CLANEK HODNY PREDSEDNICTVA EU. OSLADIT ,SEZRAT ;-D MATOUCI JE POUZE NASE PORADI VE SPOTREBER^POSTRADAM STATISTIKU A DOPORUCENI LEKARSKE KOMORY.!!

0 0
možnosti

kule

1. 2. 2009 17:00
Jakou jedí čokoládu znalci?

Mně přijde, že nejlepší poměr cena/kvalita nabízí Ritter Sport. Orion tam strká rostlinný tuky, Milka je přeslazená. Lindt je ok ale drahej.

0 0
možnosti

Michaela

1. 2. 2009 18:15
Re: Jakou jedí čokoládu znalci?

Lindt je drahý jenom relativně - pokud si koupíte čokoládu s opravdu velkým procentem kakaa (tak 75% a víc), zase Vám nejspíš bude k uspokojení chuti stačit menší kousek - takže tu tabulku budete jíst déle.

Jinak pokud byste někdo měli tip na vánoční kolekci z opravdu dobré čokolády, podělte se se svými zkušenostmi - já už jí hodně let nejím, a když jsem si teď poslední Vánoce chtěla udělat radost nějakou kvalitní, zjistila jsem, že průměr se pohybuje tak kolem 20%, což teda nic moc.

0 0
možnosti

petr

1. 2. 2009 16:43
jo hezké,hlavně ty přeslazené výrobky-kde jsou ty naše??

eské výrobky-ty nebyly tak přeslazené. A to budou naše děti bez zubů,jen se cpou přeslazeným!!!- To bude taky samá cukrovka a obezita!!!! Jen tak dál!!!!Když tak jen tu kvalitní čokoládu nepřeslazenou.

0 0
možnosti

Ivan

1. 2. 2009 16:26
A jak

jsou na tom se spotřebou čekundulády i ostatní občané České republiky. Co Moravané, Slezané, Cikáni (tzv. Romové), Němci a jiné národnosti žijící v České republice? A mimochodem jak zjišťovali, že člověk, který jedl v České rebublice bylo opravdu Čech? Zdravím

0 0
možnosti

Břeněk

1. 2. 2009 14:30
Sice všechna čest hořké čokoládě,

nejlépe té, co má  obsah kakaa75% a víc, čím víc, tím líp. Problém je ale v tom,  že výrobci lacinějších hořkých čokolád, aby neutralizovali tu hořkou, až trpkou chuť čokolády s velkým obsahem kakaa, do čokolády přimíchájí nasycené tuky, které sice tu trpkou chuť zmírňují, ale zároveň "zruší" ty zdravotní výhody kakaa. Aby dostal člověk kvailtní hořkou čokoládu nezahlcenou nasycenými tuky, musí sáhnout hluběji do peněženky. A jíst neztučněnou čokoládu s obsahem kakaa nad 80% je pro nezvyklého problém, je nutno začat někde u šedesátky a postupně to zvyšovat. Já klidně schroupnu i 90%, ale "čistá" čokoláda s 98% kakaa (bez přísady změkčovacího nasyceného tuku) je i na mě už  moc.

0 0
možnosti