Diskuze
Michelin rozdával hvězdy i v Česku
Děkujeme za pochopení.
Bidlo
Nejlepší žrádlo!
Nejlepší žrádlo je pečený vepřový koleno s kremžskou a křenem a správně ošetřená dvanáctka Březňák od čepu aspoň 8-10 šufánků! Jen se pak musí umět Březňáček doma pořádně vyprdět!
drždukát
kuchaři
stejně tam ti kuchaři tajně v kuchyni plivou do žrádla.ze závisti.A kdo si myslí že ne ,tak je idealista
Cizinec Nenasinec
Re: kuchaři
No, pane (i kdyz je tento titul asi prehnany :) ), existuji lide kteri jsou hrdi na svoji prace, a kteri nemaji mentalitu otroka a sluhy bohuzel tak castou v ceske kotline. Neposuzujte kuchare kteri jsou vic umelci nez kuchari podle vasich omezenich skusenosti s perzonalem putyk a jidelen kteri se mozna opravdu tak chova k svym hostum, a treba takovy hosti to taky zaslouzi...
Olda
Nemyslíte si že...
hvězdičku Michelinu by měl dostat Paroubek, nevím proč, ale zdá se mi, že s tím Michelinem má něco společného.
Cizinec Nenasinec
Snad se zblaznili?
Michelin uz opravdu nema kriteria. Brasserie M sice vypadla z hodnoceni, ale nemela tam ani byt, protoze jde o pretenciozni pajzl kde je jidlo nic moc a obsluha naprosto desiva. Aromi neni spatna restaurace, ale je opravdu velmi daleko od toho aby se mohlo uvazovat o hvezdicce, myslim ze dopadla zhruba spravedlive, i kdyz se mi nezda ze by ceny byly tak nizky, ale La Dégustation Boheme Bourgeoise je zhruba dvakrat lepsi nez Allegro a The Maze dohromady, a je opravdu nespravedlive ze hvezdicku nedostala. Le Cornichon zase uplne zaslouzene ma sve vyznamenani, ale Le Terroir ho podle mne zaslouzi zhruba stejne jako Brasserie M (OK, mozna trochu prehanim, je tam rozdil, Brasserie M je proste spatna restaurace s katastrofalni obsluhou a Le Terroir je proste prumerna a nicm obzvlast prijemne neprekvapi, ale na zadne vyznamenani podle mne nejsou ani jedna ani druha, v Praze je par desitek restauraci ktere ho mnohem vic zaslouzi), teda ani nahodou. Ja se, jako nekdo kdo ma rad dobre jist, jinak malokdy ridim radami takovych pruvodcu, ale kdyz clovek pride poprve jako turist do neznamiho mesta, proste neam zadny jiny vyber, a je smutne ze dukladnost, spolehlivost a kriteria Michelinu klesaji vic kazdy rok.
Bava
těch zbohatlíku není tolik, co si mohou dovolit exkluzivní
kuchyň. Mně by více těšily jídla - chutná, kvalitní, a pochopitelně levná. Těch snobů by mělo být méně a mají-li prachy - ať raději přispějí na konta potřebným a mohou se spokojit s naší svíčkovou. Rozhodně by udělaly radost nejen sobě, ale i ostatním.
Cizinec Nenasinec
Re: těch zbohatlíku není tolik, co si mohou dovolit exkluziv
Proc se zadna socka nemuze smirit s tim ze je nekdo kdo je lepsi nez ona, kdo nejen ma vic penez protoze je schopnejsi, ale i rafinovanejsi vkus a potreby? Kdyby ty sami socky utracely i pulku energie kterou rozhodi na zavist na neco konstruktivni, urcite by se jim mnohem lip vedlo, a nemuseli by nikomu tolik zavidet jako ted. Tady prisla spousta negramotnich Vietnamcu, a po dvacet let jsou uz bohaty lide, a ty kteri celou tu dobu jen zavideli porad maji holou prdel a nadavaji ze jsou vsechny kteri uspeli "snoby" (pokud pod "snoby" rozumeji ze se nerady nachazeji ve stejnem prostredi s nevzdelanym bblbcum kteri se spatne oblikaji, vetsinou alespon "diskretne" :) pachnou, zerou tlucna a smradlava jidla od kterych se cloveku s normalnim chutovym bunkami automaticke zveda zaludek, voziraji se jako prasata a vedou banalni rozhovory o svych ctvrtotridnich zivotech, tak je byt "snobem" naprosto samozremost za kohokoliv trochu normalniho a vedomeho tridnich a intelektualnich rozdilu) nebo "zlodeji" (je pravda ze v prvni vlne privatizace byla spousta opravdovych zlodeju, ale od ty doby nekolik desitek tisic lidi velmi zbohatlo v Cesku uplne poctivym zpusobem, inteligenci a tvrdou praci, a paroubkovsko-filipovska spodina porad drze nadava temer vsem kteri maji vic penez do zlodeju a kriminalniku). Tak, pane, vic vzdelani, prace na sobe a tvrde driny, a mozna vam jednou bude jedno kolik jidlo stoji, ale budete dbat pouze na kvalitu a gastronomicky pozitek, do te doby radsi drzte svoji buranskou hubu, nez aby jste placali o vecima kteryma absolutne nerozumite.
.
Ronaldo
La Degustation
Je mi líto La Degustation a i Alcronu. Aromi osobně na hvězdičku nevidím, Bib Gourmand je adekvátní level... La Deg. Má jasně nejinovativnější kuchyni v Praze, Sahjdák dělá skvělou práci. Jinak jsem čekal, že by Bib Gourmand měl dostat Cafe Imperial... Tam je naprosto skvělé jídlo i servis za velmi rozumné ceny. Rozhodně doporučuji gnochi s černými lanýži a šampaňskou omáčkou za neuvěřitelných 230,-Kč! Měl jsem to jídlo snad 20x za sebou. Fantastické....
Olda
Re: La Degustation
U nás v hospodě mají zase dobré vepřo - knedlo - zelo a je mi úplně jedno, jestli nějaký přespolní kuchtík jim dá nějakou hvězdičku. Tohle by stejně měli v ČR posuzovat Češi a ne nějací vandráci z ciziny, kteří o dobré české kuchyni nemají ani páru a preferují jen to, co znají!
Milanius
Brasserie M
vypadla zcela oprávněně, viz recenze Laury Baranik, nápadně podobná mojí vlastní zkušenosti .....