Diskuze
Kůrkám na bagetách zvoní umíráček
Děkujeme za pochopení.
jouda
frantíci mají zvykem
Každé ráno skočit do pekárny a křupavá kůrka se rozmočí v kakau při snídani.Muslimové,kterých začíná být ve městech povíce,žerou placky bez kůrky.
Kvák
Re: frantíci mají zvykem
jo.. a davy jiných exotikymilovných přitroublíků si potom tu pitu cpou do huby a mlaskají jak prasata, pěkně po arabsku.. jseš fakt jen jouda
Haviř Vodka
agitátoři
modří agitátoři neví ani o čem mluví, asi si málo šlehli, rohlík za 2,50 je prý levný, tolik toho nahrabali, že jim hučí v hlavě a tu vodku bych jim prodal a všem modrým ochlastům za 1000,-kč /litr cigarety za 200kč/krabička. Kecal v kachlikárně jako tiskový mluvčí končí a jde pod most.
sfo pepe
Re: agitátoři
Modrej, zelenej a nebo i cervenej nema s cenou rohliku nic spolecneho. Vse se ridi dle poptavky. A jak uz jsem vam sdelil drive, nikdo vas nenuti si ty rohliky kupovat za 2.50. Jako svobodny obcan svobodneho statu mate vzdy moznost si je sam upect.
Yaroukh
"křupavá kůrčička" - děkuju nechci
Nikdy jsem nechápal reklamy typu "ještě křupavější"; až budu chtít křupavější, posvačím žárovku.
Tuhle jsem si dal po dlouhé době v nějaké bageterii (překvapivě) bagetu, a už mě tam neuviděj - dásně jsem měl pořezaný ještě dva dny poté. Možná je chyba v mejch dásních, budiž, ale taková informace je mi k prdu, na věci to nic nemění... Nekupuju si rohlíky kvůli křupání, ale spíše kvůli chuti.
Takže dobrou chuť, kdo si rád zakřupete, pro mě za mě můžou křupavý kůrčičky (a tatranky atd. apod.) zmizet ze světa.
jan
Re: "křupavá kůrčička" - děkuju nechci
Jistě,lepší je matlavé,nedopečené těsto,to má chuť! Brrr
cechoamik
je to pro to
Protoze dnes hodne Francouzu nakupuje na dva dny i vic...misto kupovat chleba treba "pain paysane" andbo bagetu kazdy den.
Ono pro ty kteri si to mohou dovolit je normalni mit cerstvou begetu k snidani,certstvou pri obede a definitvne
cerstve prinesenou k veceri.
Blbi turisti se spokoji s bagetou ktera uz ma gumovou kurku a muslimaci (pokud bagety ji) jsou zvykli na pecivo mekke.
Kdo ochutnal kvalitni cerstve krupave francouzske pecivo s NESOLENYM maslem nikdy nezapomene.
hemeroid
Re: je to pro to
tys už, koukám, pozapomněl na vynikající tukové rohlíky od soudruhů z pekárny
žel Bohu, kontrarevoluce nám sebrala společné statky a teď si musíme mastit pysky máslem irským
Haviř Vodka
u nás
taky pekaři šetří plynem, rohlíky jsou jak gumy, málo vypečené a to chtějí za rohlík nekřesťanskych 2,50 kč/ks, chleba to samy málo vypečené, za den už se to nedá jíst, všechno je z pšeničné mouky a to ještě podřadné kvality.Radši napište modří normalizátoři o ekonomické injekci, to jest montovnách a šrotovném, a to ještě u nás není a jak to zvedlo zahraniční obchod a práci pro lidi. Odesmani nechtějí ani montovny ani šrotovny, ti chtějí jenom bídu pro normálního člověka a dřit ho ve dne v noci, aby oni a horních deset tisíc se měli dobře.
Mirco1
Re: u nás
Méně chlastat vodku, více sledovat kdo co prodává a vybrat si co mi vyhovuje.
f-prag
nikdo to nechce ,, ale prodejci krici ze zakaznici to chteji
joooooo klasika ,,,,,,,,,,,,,, vsichni chteji kvalitu --standartni chut .......... ale vsichni zadaji presne opak ???!!????????
nenenene,,, je to dusledek konkurence.... nejde uz min davat dotoho surovin,,, tak se bude setrit na energiich .... noooo a z 2minut a 60vterin to zkratit o 60 vterin to je usporaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ze
tak zakazniku nekoukaj na cenu !!!!!!!!!!!!!!!! ,,, ale vlastne co kupujes a kdyz to neni co to ma byt tak hold to musis urcity cas nekupovat a hold si dat nazub neco jineho NO A KDYZ SE TO PRESTANE PRODAVAT ,, TAK SE TO ZASE VRATI DO NORMALU jak jednoduche vse ma v ruce zakaznik !!!!!!!!!!!
dupro
možná se tím začne zaobírat Sarkozy a prosadí v EU
povinnou kůrku na bagetách , místo toho , aby remcal do předsednictví ČR
I když - on je skoro maďar, a ti jsou navyklí na svůj buchtový chleba.
Daniela (ta pravá!)
Bagety = v U.S.A. nazývané francouským chlebem
se před lety vyráběl jen v San Francisku a dopravoval letecky do L.A. Protože nikdo nebyl v tomhle milionovém městě schopný něco podobného upéct.
Daniela
Re: Bagety = v U.S.A. nazývané francouským chlebem
Podle Wikipedie mělo San Francisco v roce 2008 808976 obyvatel, asi 2x tolik, co Brno.
Daniela
Pekaři tak nečiní z nedbalosti.
Právě naopak. Nutí je k tomu hygienické předpisy, limitující obsah akrylamidu. Akrylamid nevzniká do teploty 120 stupňů Celsia, tj. nevzniká při vaření a dušení. V knedlících se nenajde, a v pečivu je právě jen ve vysušené kůrce, kterou jsme na koláči svého času jako jedno dítě jíst odmítali, včetně profesora Kaplana.
A právě tato dětská averze ke kůrkám indikuje.... že kůrky v pečivu ve skutečnosti nikdo nechce, koneckonců porovnejme jejich tloušťku na rohlících a na chlebu. A to je důvod, proč situace Stevena Kaplana nemá solidní vyhlídky na úspěch.
"Maillardova reakce je obecně soubor chemických reakcí redukujících sacharidů (fruktóza, glukóza, maltóza, xylóza) a aminosloučenin (aminokyseliny a bílkoviny). V průběhu reakcí vzniká řada reaktivních karbonylových sloučenin, které reagují vzájemně a také s přítomnými aminosloučeninami (tzv. neenzymatické hnědnutí potravin). Tato reakce je obecně monitorována v potravinářství, z toho důvodu, že některé produkty MR jsou toxické (tj. například hydroxmethylfurfural a nitrosamin).
Díky MR mohou vznikat malá, nezanedbatelná množství akrylamidu, zvláště v těch potravinách, kde je v dostatečné míře přítomna aminokyselina asparágová a cukr glukóza. O tom, do jaké míry spolu tyto dvě látky reagují rozhoduje čas a teplota. Do 120 °C akrylamid téměř nevzniká, ve vařených potravinách tedy není. Nad 140 °C naopak záleží na každém stupni a minutě. Zvýšení teploty pražení ze 145 na 165 °C zvýší koncentraci této látky například u některých odrůd mandlí až dvacetinásobně, u hranolků dvojnásobně. Významným zdrojem mohou být do křupava upražené bramboráky"
(http://www.enolog.cz/obrazky-soubory/maillardova-reakce-fenomen-zrajicich-vin-883ad.doc.) http://www.rozhlas.cz/leonardo/veda/_zprava/275061
XZ
Re: Pekaři tak nečiní z nedbalosti.
Ae chutná to lépe........a takový křupavý bramboráček..super.