Diskuze
Sedm mýtů o dětské stravě
Děkujeme za pochopení.
Sara
pro matyldu a autora
jen si pochutnejte na ropě, ať vám slouží, hlavně ty bludy o tom jak je margar zdravý neroztrubujte do světa dříve než si zjistíte, z čeho se vlastně vyrábí
Jakub
AUTORKA JE ....
Proboha, drahá slečno nebo paní autorko, tušíte vůbec, jak technologicky probíhá postup výroby Ramy, Flory a podobných s prominutím s-raček? Je to +- plast, možnost kazení, nebo napadnutí plísní skoro nulová.
A takový heslo, nejez, co ani plíseň nežere.... ...natož pak to dávat dětem. Jedině pravé máslo. Trošku, ale je kvalitní.
Alldo
Re: AUTORKA JE ....
A co tuší o technologii Jakub? A co o chemii?
celim
No ono především asi platí všeho s mírou!
Já osobně si mažu chleba jen máslem a vajíčka si zásadně smažím na sádle. Mám rád chleba se sádlem a sypaný pažitkou. Nemám rád tlusté maso a přemaštěné jídlo.Jediný rostlinný tuk, který konzumuji a velice rád a dost často je olivový olej. Nějakou Ramu bych do huby nevzal! na druhou stranu je třebaříct, že mám tak 5kg nad váhu a vždycky se toho zbavím podvoutýdenním cyklistickém zájezdu.
STARIK
MYTUS 8 TCHYNE
BEHAJICI TCHYNE ZA VNOUCETEM S KRAJICEM CHLEBA NEUSTALE SISLAJICI PEPANKU PAPEJ
Matylda
Umělé tuky
Absolvovala jsem několik seminářů o výživě.Co se týká másla, je vhodné používat syrové pouze v malém množství, nejzdravější tuk je Flora, ale i ostatní jedlé tuky nejsou špatné, obsahují více omegy 3 aminokyselin a mnohem méně tzv. transmastných kyselin, které jsou škodlivé. Máslo není mnohem zdravější něž margarín,je to spíše naopak.Ale musí jít o kvalitní margaríne, neztužené, vyrobené z kvalitních surovin.
andy
Re: Umělé tuky
nejenom,ze tady autorka tvrdi jednu blbost za druhou, ale i vy jste do toho spadla. Prave maslo, tak jak se vyrabelo starymi procesy, je absolutne bez diskuze lepsi nez jakekoliv manufakturovane tuky, vcetne margarinu. Jestli jste prosla jednim nebo padesati seminari, neni dulezite. Dulezite je to, ze na tech seminarich vam predkladaji informace podobne tem, ktere se dnes propaguji vsude v zapadnim svete - totiz ze bez technologie a manufakturovanych jidel, odstranovaneho tuku a ja nevim co jeste, bychom uz byli neboztici. Jsme v prumeru nemocnejsi kazdym rokem jako civilizace, ale nikomu z vas seminarovych intelektualu nedoslo, ze nejzdravejsi jidlo je jidlo neprocesovane a organickeho puvodu. Tuky jsou absolutne nutne na to, abychom NEZTLOUSTLI, at to zni jakkoliv paradoxne. (Stejne tak pri sopecne cinnosti se teplota Zeme globalne SNIZI, oproti tem Einsteinum, co tu hlasaji komunisticke nesmysly). Chcete Omega 3? Jezte ryby, slunecnicova seminka, nevarenou zeleninu a seminka, a nemusite zaviset na nejakem tuku FLORA. Je to prece tak jednoduche. A nejezte bile pecivo. A nechlastejte pivo po galonech. A HYBEJTE se, lenosi!
Matylda
Umělé tuky
Absolvovala jsem několik seminářů o výživě.Co se týká másla, je vhodné používat syrové pouze v malém množství, nejzdravější tuk je Flora, ale i ostatní jedlé tuky nejsou špatné, obsahují více omegy 3 aminokyselin a mnohem méně tzv. transmastných kyselin, které jsou škodlivé. Máslo není mnohem zdravější něž margarín,je to spíše naopak.Ale musí jít o kvalitní margaríne, neztužené, vyrobené z kvalitních surovin.
Martin
Autore spáchej sebevraždu
Autore všeho nechej a utíkej někam, kde mají krávy. Vezmi 10 litrů čerstvě nadojeného mléka od krávy, nechej chvíli stát, seber smetanu, smetanu utluč v máselnici, pokud není máselnice, stačí to ušlehat jako šlehačku a máš máslo. Jestli tohle chceš nějak přirovnávat k chemické fabrice na výrobu rostliných tuků, tak fakt spáchej sebevraždu, jsi nevratně dementní.
Dále svinstva typu Rama inteligentní příčetný člověk konzumuje leda za války, pakliže je nedostatek másla a sádla. V dobách hojnosti se inteligentní příčetný člověk tzv. rostliného tuku nedotkne ani klackem.
jo
Re: Autore spáchej sebevraždu
jojo, Martínku. Živočišný tuk je nejzdravější... A teď nám pověz, proč za války byl u nás (a v celé střední a západní Evropě ) obrovský propad v početnosti kardiovaskulárních chorob, jejichž zastoupení se dostalo na předválečnou úroveň až 10 let po válce?
petr s.
Jen hlupák a ignorant
může tvrdit že "Technologická výroba rostlinných tuků není „syntetičtější“ než výroba másla ". Kdo dával v základní škole pozor ví, že
a) tzv. "rostlinné" tuky jsou syntetickou sloučeninou rostlinného oleje s vodíkem za přítomnosti katalyzátoru, neboli: nic přírodního na margarínech není; s trochou snahy lze z rostlinných olejů syntetizovat třeba i kaučuk - dobrou chuť, Mařenky!
b) máslo je přírodní a nic než přírodní (netvrdím, že je zdravé)
c) tyto dvě nevzdělané ko-autorky by měly požadovat vrácení školného a živit se výrobou margarínových placek a hamburgerů, protože k ničemu jinému se jejich "vzdělání" nehodí
Josef
Paní Barboro,
celkem bych souhlasil, ale bodem č. 7, s tou sojou, sama jeden velký mýtus dáváte.