Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Švédi řeší problém: Jak zlikvidovat prošlé kvašené sledě?

Severošvédské město Lulea má problém s likvidací kyselých sleďů zvaných surströmming s prošlým datem spotřeby. Regionální tisk Norrländska Socialdemokraten uvedl, že se prodejci potravin zdráhají postupovat podle zákona a balení ryb předepsaným způsobem zničit. Norma o třídění odpadu jim totiž ukládá, aby plechovky s rybami otevřeli a vyprázdnili. Podle agentury APA je od zákonného postupu odrazuje "bestiální" zápach oblíbené speciality.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hobo

15. 8. 2009 15:05
Tak ty prošlé

můžou nechat za obchodem poblíž popelnic. Gurmáni si je už najdou.

0 0
možnosti

žaba(k) na prameni

14. 8. 2009 9:56
No co co ??

Vyvézt -  Afrika hladoví,  v Dárfůru či Zimbabwe to sežerou, a jak rádi !

Nebo do  pašalíku Čechistánského  - Zdejší hypermarkety (synonymum "hypersráče") mají bohaté zkušenosti s prodejem prošlých potravin.

0 0
možnosti

alter

14. 8. 2009 8:24
olomoucke......

nie je tiež nejaká výhra, a ako nám to chutí, aj na Slovensku.

0 0
možnosti

jirik

14. 8. 2009 8:13
To nejsou kyselí...

...sledi, ale kvašení sledi. Proto je problém s likvidací. Prodávají to v plechovkách s vrstveným lisováním, stupeň "zralosti" se určuje podle toho, jak je plechovka vypouklá. Nechutná to špatně, ale smrad je to opravdu hrozný. Kdyby si to někdo přivezl a chtěl vyzkoušet, tak otvírat v kbelíku s vodou, pod vodní hladinou. Nejlepší je to jen tak s chlebem, máslem a zacpaným nosem.

0 0
možnosti

ivan

14. 8. 2009 22:56
Re: To nejsou kyselí...

My jsme si to tu na Moravě dali s tenkým chlebem tunnbröd podle receptu z internetu a s červenou cibulí a bramborama na loupačku  a mlíkem. Chutnalo to dobře, ale pak přišlo krkání a to jsem si připadal jako mi z krku lezlo ho...

0 0
možnosti

ALOIS.AMERICAN

13. 8. 2009 22:08
Svedi resi

a EU cumi

0 0
možnosti