Diskuze
Švédi řeší problém: Jak zlikvidovat prošlé kvašené sledě?
Děkujeme za pochopení.
hobo
Tak ty prošlé
můžou nechat za obchodem poblíž popelnic. Gurmáni si je už najdou.
žaba(k) na prameni
No co co ??
Vyvézt - Afrika hladoví, v Dárfůru či Zimbabwe to sežerou, a jak rádi !
Nebo do pašalíku Čechistánského - Zdejší hypermarkety (synonymum "hypersráče") mají bohaté zkušenosti s prodejem prošlých potravin.
alter
olomoucke......
nie je tiež nejaká výhra, a ako nám to chutí, aj na Slovensku.
jirik
To nejsou kyselí...
...sledi, ale kvašení sledi. Proto je problém s likvidací. Prodávají to v plechovkách s vrstveným lisováním, stupeň "zralosti" se určuje podle toho, jak je plechovka vypouklá. Nechutná to špatně, ale smrad je to opravdu hrozný. Kdyby si to někdo přivezl a chtěl vyzkoušet, tak otvírat v kbelíku s vodou, pod vodní hladinou. Nejlepší je to jen tak s chlebem, máslem a zacpaným nosem.
ivan
Re: To nejsou kyselí...
My jsme si to tu na Moravě dali s tenkým chlebem tunnbröd podle receptu z internetu a s červenou cibulí a bramborama na loupačku a mlíkem. Chutnalo to dobře, ale pak přišlo krkání a to jsem si připadal jako mi z krku lezlo ho...