Diskuze
Máslo zvyšuje cholesterol. Kolik ho smíte sníst?
Děkujeme za pochopení.
J. Kos
Kde je nějaká osvěta ?
Jak se rozhlížím kolem sebe, tak eviduji poměrně dost tlouštíků a plno děvčat s cigaretou v ruce. I o tom je reforma zdravotnictví. To ale hochům nedochází !
D. Kramolišová
Kdysi...
Kdysi dávno jsem pracovala v nemocnici jako dietní sestra...a byla proticholesterolová dieta...ti chudáci snad dostali 2 dkg másla denně a 1/3 vejce..než zase někdo přišel nato, že taková dieta je o ničem...takže vše střídmě...a spíš se mi zdá...že se vždy vše zkracuje o 20 let...čili dnešní 40-vysoký cholesterol, cukrovka, imunita...inu náši ministři mohou jásat...ušetří na důchodech i ve zdravotnictví...
Z. Prokop
Čtěte!
Velká cholesterolová lež
MUDr. Dwight Lundell16. 06. 2010|Omyly v medicíně
http://www.wmmagazin.cz/view.php?nazevclanku=velka-cholesterolova-lez&cisloclanku=2010060003
L. Orlita
navíc kdo o sebe dbá
a více se pohybuje nebo přímo sportuje, tak ten se většinou také neláduje špatnými masnými výrobky a uzeninami a zelenině se přímo vyhýbá. Takže špatné stravování a nepohyb jsou spojené nádoby. Jak prosté. :))
L. Orlita
je to hlavně o pohybu až pak o jídlu-
za totáče jsme neměli dnešní zábavu jako internet, pc hry , x programů v tv a vysoké kapesné umožňující přežírání se fastfoodem a konzumaci alkoholu již před 18 rokem (tím ale v žádném případě neříkám, že to bylo za kure.vských komančů lepší- nebylo ani náhodou). Takže jsme i my nesportovci ( kteří nechodili do sportovních kroužků) jezdili často na kole nebo hráli s ostatními děckama nějaké hry s pohybem nebo se toulali v lesích. A zdůrazňuji, že jsem z města a ne z vesnice, jak by mohlo nějaké chudého intelektem napadnout. No a pokud někdo k masu nejí vůbec žádnou zeleninu, tak je debil. :)
F. Doušek
nevím jak vy, ale já si raději pochutnám
na čerstvém chlebu s voňavým máslem, než na tomtéž chlebu se šlehanou umělou hmotou, které říkají třeba Rama.
S. Krejcar
Re: nevím jak vy, ale já si raději pochutnám
Souhlasím s Vámi!!! v dnešní době se může každý rozhodnout podle svého rozumu.Též jsem pro klasický českomoravský chléb a pravé českomoravské máslo.Je škoda,že dnešní rádoby "dietoloové" spíše než prověřování prostě kopírují "moudra" druhých s nálepkou zahraničí,a myslí si,že budou světovějšími.Důvěřuj ale prověřuj a buď raději zdrženlivějším,aby jsi si neudělal ostudu,to by mělo platit a nejen nedávného obvinění španělských zemědělců.Český chléb Šumava,Jihočeské máslo a morvský špek a uzené,na tom vyrostli naši dědové a rodiče,tak proč tuto zkušenost měnit.Jen je škoda,že klasický Vejražkový nebo šumava chléb snad nikdo už nepeče!!!
Ž. Halabudová
Moc hezké, kdopak to napsal?
Radši se nikdo nepodepsal.Zase informace bez jakékoliv hodnoty,neuplná,absolutně tendenční(Sádlo,máslo je zlé,oleje a umělé tuky bašta).Ten kdo to psal, potřeboval zaplnit prázdné místo,nic víc.Jó, úroveň redaktorů stoupá raketově.
Ž. Halabudová
Re: Moc hezké, kdopak to napsal?
Všimněte si,ani jediná zmínka o tom,že děti se málo pohybují,dřepí u TV a PC.Že se dříve používalo jenom sádlo,máslo,lůj(samozřejmě v mnohem menší míře), nic.Jenomže lidé dříve měli mnohem více fyzické práce a pohybu.Dneska jsou lidé tlustí, líní a nechtějí se hnout.