Diskuze
Strašidlo jménem cukr. Jsou náhražky lepší?
Děkujeme za pochopení.
D. Krajíček
Vražedný bílý cukr
Teda nechci být vulgární, ale pan autor toho o technologii výroby cukru moc neví. Bílý cukr byl první čistá chemikálie 99,9%, kterou se lidstvo naučilo vyrábět. A slovo čistá znamená, že například neobsahuje ŽÁDNOU kostní moučku.
Hnědý cukr se vyrábí tak, že se udělá bílý cukr, přidá se k němu melasa a usuší se. Jako protihrudkovací látka se používá škrob. Takže pokud autor považuje melasu a škrob za záplavu chemikálií, tak by si měl asi upravit představy o záplavách.
D. Heřmánková
Mě vyhovuje stévie
Osobně nedám už přes rok dopustit na stevii. Nejdřív jsem ji pěstovala, to bylo dobré jako mls - sladký list na žvýkání. Čerstvou se ale nedalo nic osladit, mnohem účinnější je sušená. U ní mi zas vadilo, že v tom pití cosi plave. Takže jsem přešla na kapky a maličké tablety a naprosto vyhovuje. Sladím si tím jen kafe, ostatní můžu neslazené. Zdá se, že to má dobrý vliv i na lítání hladiny cukru, ale to je jen můj pocit nepotvrzený lékařem. Pekny clánek o cukru bílém, tmavém, cukrovarské lobby atd. vyšel nedávno v Reflexu. A můj oblíbený blog o stévii je tady: http://stevie-sladka.blogspot.com/
<a href="http://stevie-sladka.blogspot.com/">blog o stevii</a>