Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Strašidlo jménem cukr. Jsou náhražky lepší?

Cukr sice milujeme, ale u lékařů má špatnou pověst. Zvláště zubaři a pediatři dostávají při pomyšlení na něj kopřivku. V posledních letech se objevila celá řada náhražek, jsou ale lepší než ten klasický?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

D. Krajíček

9. 2. 2012 15:05
Vražedný bílý cukr

Teda nechci být vulgární, ale pan autor toho o technologii výroby cukru moc neví. Bílý cukr byl první čistá chemikálie 99,9%, kterou se lidstvo naučilo vyrábět. A slovo čistá znamená, že například neobsahuje ŽÁDNOU kostní moučku.

Hnědý cukr se vyrábí tak, že se udělá bílý cukr, přidá se k němu melasa a usuší se. Jako protihrudkovací látka se používá škrob. Takže pokud autor považuje melasu a škrob za záplavu chemikálií, tak by si měl asi upravit představy o záplavách.

0 0
možnosti
DH

D. Heřmánková

9. 2. 2012 11:36
Mě vyhovuje stévie

Osobně nedám už přes rok dopustit na stevii. Nejdřív jsem ji pěstovala, to bylo dobré jako mls - sladký list na žvýkání. Čerstvou se ale nedalo nic osladit, mnohem účinnější je sušená. U ní mi zas vadilo, že v tom pití cosi plave. Takže jsem přešla na kapky a maličké tablety a naprosto vyhovuje. Sladím si tím jen kafe, ostatní můžu neslazené. Zdá se, že to má dobrý vliv i na lítání hladiny cukru, ale to je jen můj pocit nepotvrzený lékařem. Pekny clánek o cukru bílém, tmavém, cukrovarské lobby atd. vyšel nedávno v Reflexu. A můj oblíbený blog o stévii je tady: http://stevie-sladka.blogspot.com/

<a href="http://stevie-sladka.blogspot.com/">blog o stevii</a>

0 0
možnosti