Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Houby jsou jen voda a vláknina. Jako zdroj živin nepřipadají v úvahu

Rostou? Rostou! zdraví se v posledních dnech v lesích čeští houbaři. Svoji oblibou volně rostoucích hříbků a babek jsme v Evropě proslulí a od léta do podzimu se houby stávají součástí jídelníčku v mnoha rodinách. Houby jsou ale jen pochutina, jejich vliv z hlediska výživy je zanedbatelný, vysvětluje pro server Lidovky.cz výživový poradce Petr Fořt.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CTC

C. Tecka cz

25. 9. 2013 11:35
Nejlepší relax

Chození na houby je tím nejlepším relaxem co může být. A pokud je někdo nejí, může je vždycky dát někomu, kdo ano.

0 0
možnosti
MK

M. Komárek

20. 9. 2013 8:14
Včera jsme přinesli dva koše hřibů

rostou neuvěřitelně! Houby mají chuť, je skutečně značný rozdíl, když ve smaženici chybí křemenáče a hříbky, to je pak takové bláto, chuťově výrazné asi jako Fischer ...

0 0
možnosti
JK

19. 9. 2013 22:59
houbovej guláš, smaženice, na smetaně, obalovaný smažený

wauuu

0 0
možnosti
JK

19. 9. 2013 21:39
Typický žvanil

o houbách neví nic, ale je o nich schopen žvanit cokoli. Mimo jiné je to člověk, který může za to, že chodí do mailu spamové nabídky zaručených placených seancí, jak se stravovat zdravě.

0 0
možnosti
JD

19. 9. 2013 14:57
Radioaktivni jod?

Snad cesium. Radioaktivni jod ma polocas rozpadu 8 dni, cesium 30 let.

0 0
možnosti
KK

K. Klos

19. 9. 2013 13:35
Houby

sbírám, po lese chodím , je to relax . A vy škarohlídové  si vyližte...

0 0
možnosti
JP

19. 9. 2013 13:16
Jeden z důvodů

proč jsou Češi prapodivným národem, je ten, že žerou tolik hub.

0 0
možnosti
JV

19. 9. 2013 13:35
Re: Jeden z důvodů

... přitom ty mycí houby jsou úplně ale úplně bez chuti, barevných variací mají pravda více než dost a některé i drátěnku :)

0 0
možnosti

19. 9. 2013 10:41
Houby na sádle

Nakrájíme houby na menší kousky a vložíme na pánev, kde jsme předtím rozehřáli trošku pravého sádla. Posypeme kmínem (ne mletým!), posypeme sušeným česnekem (mlýnek na koření) a smažíme na mírném ohni cca 5 minut, dokud nezačnou mírně (opraženě) růžovět. Pak je posolíme, nandáme na talíře a neseme na stůl. Příloha - čerstvý chléb,.

0 0
možnosti
JK

J. Klimecký

19. 9. 2013 9:24
Ale houby

http://www.nutricoach.cz/houby--c59

Obsahují i bílkovinu a sacharidy.

0 0
možnosti
RG

19. 9. 2013 10:56
Re: Ale houby

ale málo

0 0
možnosti
JF

19. 9. 2013 8:55
Výživotý poradce pan Fořt

Nedávno jsem si v rozhovoru s ním přečetla, že za socialismu byly u nás všechny potraviny vlastně v kvalitě "BIO". Od té doby pociťuji k tomuto výživovému poradci značný despekt :-)

0 0
možnosti
JN

J. Novák 768

19. 9. 2013 11:00
Re: Výživotý poradce pan Fořt

Tak to jsem sice nečetl, ale pokud je to pravda, pak asi nemá cenu přikládat slovům tohohle člověka jakýkoliv význam. Mluví, aniž by tušil o čem.

0 0
možnosti