Diskuze
Lidé jedí sajrajt. Kuřecí kůže jsou důkaz, říká Cajthamlová
Děkujeme za pochopení.
Pobavilo!
Cpát do kuřecích kůží rohlík, je hrůza. To bysme na Moravě nikdy neudělali! My baštíme sádlo výhradně samotné a říkaéme tomu moravské müsli (v čechách škvarky). S levným, nebo drahým to nemá nic společnýho. Kdykoliv upřednostním škvarky od místního řezníka, před humrem z Chesapeake Bay ;-)
L. Novák 475
Křupavou kůžičku na grilovaném kuřeti miluju
Proč by to měl být "sajrajt"? Pečená kuřecí křidýlka jsou pochoutka, a to je taky důvod, proč je po nich velká poptávka a prodávají se dráž, než čisté kuřecí maso. Kdysi však byla levnější, protože to byl "odpad".
Nesnaží se paní Cajthamlová jenom šokovat čtenáře? Pro řadu lidí je křupavá kuřecí kůžička pochoutkou, ne "levnou potravinou z nouze", jak se snaží v textu prezentovat. Takové články jsou k ničemu.
J. Sládeček 703
A co mají lidé v demokracii žrát, když na
pořádné jídlo nejsou peníze?
Re: A co mají lidé v demokracii žrát, když na
Žere dobytek, Dobře mu tak. Lídé jedí.
Kuřecí kůže je zdravá
Kuřecí kůže je i nezanedbatelným zdrojem vitamínu B12, který je důležitý pro krvetvorbu, a i nezanedbatelným zdrojem vitamínu A a kyseliny panthotenové. Raději se nebudu rozepisovat co způsobuje nedostatek těchto vitamínů :)
Kuřecí kůže je zdravá
Dále kuřecí kůže obsahuje velké množství vitamínu K.
Nedostatek vitamínu K vede k osteoporóze, vede k poruchám srážlivosti krve
Nedostatek vitamínu K způsobuje špatnou karboxylaci osteokalcinu a sníženou aktivitu osteoblastů (kostních buněk obnovujících kost). Dochází k pomalejší obnově kostí a k nedostatečnému zabudování vápníku do kostí. Kosti pak nejsou dostatečně pevné a odolné, snadno se lámou. Nedostatek vitamínu K zvyšuje riziko osteoporotické zlomeniny.
Kuřecí kůže je zdravá
Kuřecí kůže sice obsahuje tuk, ale na druhou stranu obsahuje hodně minerálů a vitamínu.
Kůže je velmi bohatá na Niacin a ten je pro naše tělo velmi důležitý. Viz wikipedie:
Niacin je nutný pro uvolňování energie z potravy. Kyselina nikotinová může být používána ke snižování hladiny cholesterolu v krvi. Niacin je buňkami využíván k syntéze NAD+ a NADP+, které se uplatňují jako koenzymy dehydrogenáz.
Jsou klíčovými složkami metabolických drah sacharidů, lipidů i aminokyselin (např. cyklu kyseliny citrónové)Kyselina nikotinová zabraňuje uvolňování mastných kyselin z tukové tkáně, což vede ke snížené tvorbě lipoproteinů VLDL, IDL a LDL, které nesou cholesterol. Tak dochází ke snížení množství cholesterolu v krvi.
Re: Kuřecí kůže je zdravá
Ono i to kuřecí sádlo, jako takové, je zdravější než leckterý margarín. Nadívaná kůže je fakt hnus. Nejlepší je použít ji na vývar nebo v ní to kuře nechat a upéct... :)
M. Lepsik
Ma uplnou pravdu.....
a dodatek? At si kazdy ji nebo s novou žere jak chce. Jestli zdrave jako Ital,nebo
jako čech nebo rusak ? Vsak ona se ta životosprava zacne kolem padesatky projevovat u kazdeho.
Lepší kuřecí kůžičky než pražený hmyz!
Z pohledu zdravé výživy reportér Hruška udělal chybu. Protože kůže upekl na křupavo, čímž zničil to, co dělá kůže vhodnými pro udržování zdraví. Kůže jsou velmi dobré pro obnovu kloubních mazů. V žádném případě kuřecí kůže není sajrajt.
Není tak dávno, kdy se kůže rozhodně z jídla neodstraňovaly a byly považované za hodnotnou součást jídla. Jiná věc je, že kůže výrobci melou jako náhražku do masových směsí. To už je podvod na zákazníka. Ale taková správně upečená kůžička na kuřeti, to je delikatesa.
Jsou lidé zdravou výživou posedlí, kteří cpou do těla nadměrné množství potravin bez fyzického výdeje, ovšem mají pocit, že jedí zdravě, protože podle rad gastronomů. Pokud by měli dostatečnou fyzickou zátěž, mohou si dovolit jíst i tučná masa, ba ve velkém. V tucích se totiž rozpouští třeba D,E,A vitamíny. A když si k tomu tučnému vepřovému naloží řepu, zelí, mrkev, salát, pak má ten tuk funkci nosiče vitamínů do těla.
Rozhodně považuji za lepší sníst křupavé kuřecí kůžičky, než hmyz!