Diskuze
Strava válečných zajatců? Nechte dětem maso a mléko
Děkujeme za pochopení.
J. Hrzal
..Takže jsem se právě dozvěděl, že výška člověka je důkazem správné výživy ! :) Autoři taktně pomlčeli o metle civilizačních chorob, které nás kosí, a masový kult je jejich prokázaným přispěvatelem. Vše je o míře, ale raději budu malý, než nemocný. ...Výška lidí se zvedla o 17 cm za 130 let. A my potřebujeme růst do jaké výšky? Jako Brontosaurus? (býložravec :) ). ..Když přehnojíte rostlinu, vyžene vysoká stébla. Ale pak zafouká - a stéblo se láme a poléhá. Vše je o míře, ale raději budu malý, než nemocný :). Mimochodem, během tří let, od kdy jsem ZÁSADNĚ zredukoval konzumaci živočišných potravin, jsem nebyl marod. Před tím - pravidelně.
P. Ritter
Málokdo si asi uvědomuje, že nárůst "civilizačních chorob" přímo souvisí s naprostou změnou jídelníčku zvláště po druhé světové válce.
Předtím byla převážná většina lidí i u nás chudá, v jejich stravě se vyskytovalo vepřové a hovězí maso spíše výjimečně, většinou jenom v neděli. Vařila se jídla s velkým množstvím zeleniny, hub a domácího koření, maso ve stravě bylo především rybí nebo případně upytlačená divoká zvěř. Lidé se mnohem více pohybovali, pracovali většinou manuálně a obezita trápila spíše "lepší lidi".
To všechno by si měli uvědomit ti, kteří útočí na lékaře a dietology, protože připomínají nutnost omezit příjem zvláště tučných druhů mas a nutnost zvýšení konzumace zeleniny a ovoce.
My dva se určitě shodneme, ale sám musíte uznat, že naši předkové byli o dost menší než my. (:-)
Autor správně pochopil, že nejvyšší lidé a nejvyšší národy jsou nejzdravější a nejúspěšnější. A tudíž má člověk pro své vlastní dobro konzumovat co nejvíc růstových hormonů pro zvířata požíváním jejich masa a mléka. Nedejme na poplašné zprávy typu "společně s masem konzumujeme rakovinové látky, antibiotika, krev, sliz, fekálie, a pomalu se tak trávíme" (Dr. Joy). Dobrou chuť!
P. Ritter
Bojovníci proti zdravé výživě a zdravějšímu způsobu života mi připomínají pohádku o praseti v žitě z filmu "Vrchní prchni". I oni si mohou říci, že žili sice krátce, ale žili si po svém.
Jenom díky takovým obětavcům se ČR dostává na první místa ve světě v počtu úmrtí na řadu chorob spojených se životosprávou a způsobem života.
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Causes_of_death_statistics/cs
Za chvíli nám budou dietologové tvrdit, že pro dítka je nejlepší kaše z planktonu... Nu, takový keporkak, jak je macatý z planktonu, narozdíl od štíhlého delfína, který je masožravec. Oba jsou to ale kytovci. Apropó, můj nebožtík otec se dožil téměř devadesáti let, bůček s knedlíkem a zelím mu musel plavat v sádle, ovocné knedlíky v másle, husička a kachnička musela být pořádně zasádlena, první co zgábloval, byl biskup. Kvgíčaly, koroptve či bažant musely být řádně prošpikované, jinak to pro něho byla suchá buřeň. Taková svíčková ze spárkaté zvěře, nebo ze zajíce, ta mimo špeku musela mít i pořádný "grund" v plnotučné smetaně a poctivé kořenové zelenině a nasbíraném jalovci a jiném koření, co zahrada a les dal (včetně brusinek maminou nasbíraných a maminou vhodně zavařených - nikolivěk koupených obarvených bobulí a narvaných "Éčky", s označením "Brusinky", pomalu chemicky zkaramelizovaných do marmelády). Ale nic, každý má právo na názor. Ale názor nevnucovat jiným, co by etalon.
P. Ritter
Vy od někoho dostáváte příkazy, co máte jíst - samozřejmě kromě ženy? Každý se může rozhodnout, jestli rady poslechne nebo ne - jestli bylo jeho rozhodnutí správné posoudí jeho pozůstalí.
Co takhle nechat dětský jídelníček na rodičích? Kdyby už chtěl všechny ty pavědce a sociální inženýry vzít čert!
Naprostý souhlas. Stravování dítěte je výhradně věcí rodičů a ne nějakých "odborníků", kteří každý rok mění názory a ani se mezi sebou neshodnou co je zdravé a co ne.
H. Balzám
Zrovna u toho vepřového masa není špatný nápad trošku ubrat, bohužel je příčinou mnoha civilizačních chorob. Osobně jsem byl velký vepřožrout, ale už tak deset let si dávám raději drůbež, třeba krůtu. Samozřejmě že červenému masu se úplně nevyhýbám, ale není třeba šestkrát do týdne zakusovat řízek druhým řízkem :-)
...chybí tam ovšem zmínka o tom, že naše civilizace a kultura zase trpí jinými neduhy, chorobami, které v zemích s lehčí stravou neznají... ...odborníci to dávali za vinu mj. naší stravě... ...takže babo raď... ...jak bychom správně měli být velcí, silní apd. ?? ...kulturisté jsou opačný extrém... ...jejich nárust svalové hmoty, která obsahuje vysoké množství zejména živočišných bílkovin, byť zohledňují zásady zdravé stravy... ...tak přesto patří do říše anomálií... ...asi bychom se měli více soustředit na zdraví růst ducha více než zdraví a růst těla...
P. Grasgruber
"...chybí tam ovšem zmínka o tom, že naše civilizace a kultura zase trpí jinými neduhy, chorobami, které v zemích s lehčí stravou neznají... ."
Neznají je proto, protože umírají do 60-65 let na tuberkulózu, AIDS nebo zápal plic. Těla obyvatel Třetího světa každodenně úpí pod tíhou rostlinných škrobů ve stravě, ale protože trvá desítky let, než se tento efekt projeví, mají to pochybné štěstí, že se těchto chorob prostě nedožijí.
Jakmile dojde k vymýcení infekčních nemocí a prodloužení věku, následuje v těchto domnělých oázách zdraví okamžitě kalamita infarktů a rakovin žaludku. Touto zkušeností prošly v poválečném období západní země. Dnes jí procházejí státy bývalého SSSR a stále více zemí rozvojového světa. Můžete se přesvědčit:
http://gamapserver.who.int/mapLibrary/Files/Maps/Global_Deaths_CVD_Males_2008.png
Možná to vymyslel nějaký havlistický vlastizrádce. Českým dětem vzít, islámským imigrantským parazitům dát. Říkám to dobře, Kocábe a Bělobrádku ?
M. Hrozný
Clovek je vsezravec, jako treba krysa, ovsem neznamena to ze potrebuje maso i rostlinou stravu, je schopen prezit a fungovat na sirokem rozpeti stravy, to je velika vyhoda, takze klidne muze zrat jako lovec a sberac nebo i jako vegan.