Diskuze
V šunce jsou stejné látky jako v cigaretách, říká odborník na výživu
Děkujeme za pochopení.
V šunce jsou stejné látky jakov cigaretách !!!!
A to si představte že již asi tisíc let.A kdyby jste se podávali pod mikroskopem do pitné vody,tak pijete napříště jen rum.No co,i odborník na něco chce být živ.
pravda stará 95 let,-- na tomto světě není zdravé vůbec zhola nic a 7,5 miliardy lidí znečišťují fatálně jak moře, tak hory
J. Tobby
A nejsou náhodou karcinogení látky ve všem? Ještě, že na Lidovkách znají "odborníky". :)
"odborníkem" zmíněné nitrosaminy jsou obsaženy především v pivu, uhodil jste hřebíček do hlavičky. Nitrosaminy se tvoří také při trávení v žaludku i ze syrové zeleniny hnojené chlévskou mrvou, nebo umělými hnojivy, to je celkem jedno.
Odborník? U zkoušky z biochemie by propadl, co to píšete za kraviny?
"Uzenin, včetně šunek"? To je opravdu tvrzení hodné "odborníka" na výživu, který ani neví, že šunka není uzenina. Není totiž uzená, ale vařená. Obecně se také nedá tvrdit, že červené maso, šunka a uzeniny obsahují v ž d y větší množství karcinogenních látek. Je to totiž zcela zavádějící. Pokud si budu šunku či uzeniny vyrábět sám, doma, žádné dusitany tam strkat nebudu. Dodnes jsem se nikde nedočetl o příčinách vzniku rakoviny. Nikdo o tom nic neví.Ani oni "odborníci" na výživu, zcela zbyteční to lidé. Dříve neexistovali a lidé spokojeně žili i bez nich. A to nemluvím o WHO a jejích tvrzeních, která nejsou ničím jiným než šířením poplašných zpráv.
No, principielně máte ve všem pravdu, přesto ale musím uznat, že těch špatných a nekvalitních uzenín se konzumuje mnoho. Také maso se jí velmi často. Vzpomínám sí, že v dětství jsme měli maso tak dvakrát do týdne. Pohybu také měli lidé více. Takže s tím zdravějším životním stylem je to pravda. Ale souhlasím, že na takový závěr nepotřebuji nějakého odborníka na výživu. A jen tak mimochodem, zajímalo by mě, kolik dusitanů obsahuje ta "zdravá" zelenina ze supermarketu.