Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rostlinné oleje mohou způsobovat rakovinu. Lepší je máslo, sádlo a olivový olej

Nová vědecká studie přináší obrat ve sporu mezi těmi, kteří upřednostňují máslo a sádlo, a těmi, kteří raději používají rostlinné oleje. Odborníci zjistili, že při smažení na slunečnicovém či palmovém oleji vznikají stonásobky povoleného množství tzv. aldehydů, které jsou spojovány například s rakovinou a psychickými nemocemi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

13. 11. 2015 23:08

součtem rad docházíme k závěru  POTRAVINY JSOU JEDOVATÉ,---  NEJEZTE, NEPIJTE,  modlete se !!

0 0
možnosti
Foto

Problému není podle expertů věnovaná dostatečná pozornost zdravotnických organizací ani potravinářského průmyslu

...ano, jejich problémem jsou zisky, tak je neotravujte s nějakým zdravím.

0 0
možnosti

13. 11. 2015 16:23

Vědci objevili Ameriku.Objevili za drahé peníze to, co věděly již naše babičky a bez výzkumu.Rostlinné oleje (kromě olivového a kokosového) jsou obecně škodlivé, přičemž nejškodlivější jsou rostlinné oleje ztužené. Např. margarín byl "vynalezen " v USA původně jako krmivo pro chované krocany. Bylo toho vyrobeno velké množství a poté se přikročilo ke zkouškám. Na farmě byl krocanům tento ztužený rostlinný tuk přimíchán do žrádla a krocani do rána pošli. Výrobci tohoto fujtajblu se však nechtěli vzdát svých zisků a rozjeli rozsáhlou kampaň a reklamu, kde uváděli zdravost těchto tuků. Hloupí lidé jim naletěli a dodnes tyto sajrajty kupují. Dobře nám tak!

0 0
možnosti
RP

R. Primač

13. 11. 2015 18:39

Jak to ty komusté dělali 89 konec zdravé potraviny.

0 0
možnosti