Diskuze
Luštěniny nabíjejí a posilují organismus. Pečený bůček na fazolích
Děkujeme za pochopení.
autor neuvádí, že nedovařené fazole jsou mírně - jak pro koho - jedovaté. Jinak kdo četl román Bílý den od J. Londona - 60 dnů na cestě pustinou a ráno a večer jen fazole, každý den.
Dodnes vzpomínám na úžasnou fazolovou polévku s uzeným kolenem, podávanou za pár Kčs v jedné restauraci v Tatranské Lomnici. Lžíce v ní stála. Doslova. Cca rok 1978.
Luštěniny jsou součástí tradiční české kuchyně a pečený bůček taky. Příprava je opravdu jednoduchá a jídla jsou úžasná. Jen bych tam nelil ten olivový olej. Podle mne se tam ani nehodí. Jinak moje žena připravuje z luštěnin i řadu výborných polévek, českých, slovenských nebo balkánských. No, a pokud máte pocit, že jste to s tuky a kaloriemi přehnali, pak intenzivní, třeba dvouhodinový pohyb, to vše vrátí zpět.