Diskuze
Proč nevyhazovat starý chléb? Udělejte z něj třeba noky, radí kuchařka
Děkujeme za pochopení.
Nezdá se mi, že by bylo jídlo příliš laciné. Proti okolním zemím je často dražší a méně kvalitní....
Jidla je dost a je lacine (opravdu nezachranim zivot somalskemu diteti kdyz nevyhodim stare potraviny). Neni duvod s nim tak setrit. Pokud bude populace tak uzkostliva na kazdy vyhozeny krajic, tak se neproda tolik chleba, pekarny si tolik nevydelaji a zemedelci to zrni zaorou.
moje mamka nevyhodila nic,uměla všechno využít..neplýtvala a nenakupovala víc,než jsme potřebovali, dnešní hysterické hospodyně vyhoděj všechno,co má prošlé datum minimální spotřeby a nic tomu není... doma se nic od matek nenaučily,protože ani ony mnohdy od svých matek nic neokoukaly....a teď tu najednou objevují Ameriku a zjišťují,že z chleba se dá udělat topinka nebo chlebová polívka a košťál od brokolice se dá rozmixovat do polívky? achjo....
J. Nový
Nebo si chleba nakrájejte na krajíce a co nesníte, dejte do mrazáku. A druhý den nebo klidně za týden vyndejte tolik krajíců, kolik sníte a nechtě je rozložené. Za hodinku mají pokojovou teplotu a jsou čerstvé. A když spěcháte, dejte do horkovzdušné trouby a jsou "čerstvé" za pět minut.
Ale chápu, že s takovou radou se neproslavím :-)
Ále......čert to vem...
D. Grundel
Ze stareho chleba se odjakziva vyrabela koralka. Na noky je ho skoda.
Kdyby to rekl takto Lada Hruska, tak jej profici umlati cepicemi. Ale je to tak, ze stareho chleba predkove delali ledacos, jidlo nebylo tak lacine jako je dnes.