Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Proč nevyhazovat starý chléb? Udělejte z něj třeba noky, radí kuchařka

Noky či pudink ze starého chleba, pesto ze zeleninových natí či domácí bakerolls. To jsou recepty, které se rozhodla zveřejnit Zuzana Štěpničková, která se k iniciativě Zachraň jídlo připojila před dvěma lety a za tu dobu vytvořila celou řádku tak zvaných záchranářských receptů, které přináší inspiraci, jak neplýtvat jídlem. Jak využít zbytky? Proč nevyhazovat starý chléb? Naučte se připravit jednoduché pokrmy v novém seriálu serveru Lidovky.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

7. 4. 2017 11:31

Nezdá se mi, že by bylo jídlo příliš laciné. Proti okolním zemím je často dražší a méně kvalitní....

0 0
možnosti
JT

7. 4. 2017 11:16

Jidla je dost a je lacine (opravdu nezachranim zivot somalskemu diteti kdyz nevyhodim stare potraviny). Neni duvod s nim tak setrit. Pokud bude populace tak uzkostliva na kazdy vyhozeny krajic, tak se neproda tolik chleba, pekarny si tolik nevydelaji a zemedelci to zrni zaorou.

0 0
možnosti
ŠM

7. 4. 2017 10:04

moje mamka nevyhodila nic,uměla všechno využít..neplýtvala a nenakupovala víc,než jsme potřebovali, dnešní hysterické hospodyně vyhoděj všechno,co má prošlé datum minimální spotřeby a nic tomu není... doma se nic od matek nenaučily,protože ani ony mnohdy od svých matek nic neokoukaly....a teď tu najednou objevují Ameriku a zjišťují,že z chleba se dá udělat topinka nebo chlebová polívka a košťál od brokolice se dá rozmixovat do polívky? achjo....

0 0
možnosti
JT

7. 4. 2017 11:17

Je skoda mixovat kostal z brokolice, je dobry tak jak je.

0 0
možnosti
JN

J. Nový

7. 4. 2017 9:52

Nebo si chleba nakrájejte na krajíce a co nesníte, dejte do mrazáku. A druhý den nebo klidně za týden vyndejte tolik krajíců, kolik sníte a nechtě je rozložené. Za hodinku mají pokojovou teplotu a jsou čerstvé. A když spěcháte, dejte do horkovzdušné trouby a jsou "čerstvé" za pět minut.

Ale chápu, že s takovou radou se neproslavím :-)

Ále......čert to vem...

0 0
možnosti
DG

D. Grundel

7. 4. 2017 9:46

Ze stareho chleba se odjakziva vyrabela koralka. Na noky je ho skoda.

0 0
možnosti

7. 4. 2017 8:31

A nevadí, že ten chleba je plesnivej?

0 0
možnosti
JT

7. 4. 2017 11:12

V tom pripade z toho udelejte smazenici.

0 0
možnosti
PS

7. 4. 2017 7:28

Kdyby to rekl takto Lada Hruska, tak jej profici umlati cepicemi. Ale je to tak, ze stareho chleba predkove delali ledacos, jidlo nebylo tak lacine jako je dnes.

0 0
možnosti