Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Cider po Česku. Býval to běžný nápoj širokých vrstev, časem ho vytlačilo pivo

Má nazlátlou barvu, jemně perlí na jazyku a během posledních pár let česko doslova zaplavil. Cider čili jabčák nebo burčák si pro sebe kdysi vyráběl snad každý sedlák, dnes se k jeho výrobě češi opět vracejí. Jak se dělá a v čem se podobá vínu?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A. Alda

19. 5. 2017 13:42

Pamatuji z dětství, že jabčák bylo obvyklé pití strýců. Pivo bylo zřídkakdy a to ještě jen sedmička, desítka byla na neděli. Obvykle pili jabčák. Je to už ale strašidelně dávno.

0 0
možnosti

Š. Krastovski

19. 5. 2017 9:37

No a v českých havlo-demokratických nápravných zařízeních se také vyrábí :-)

0 0
možnosti

19. 5. 2017 14:04

I docela dobrý článek musíte zkazit svými "vejšplechty".

0 0
možnosti