Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Tekuté zlato. Jak vybrat v obchodě správný olivový olej?

Díky zdraví prospěšným látkám a širokému spektru chutí se mu říká král olejů. Pozitivní účinky olivového oleje se však často přeceňují a vybrat z množství druhů skutečně kvalitní může být dost velké dobrodružství. Méně se také ví, že mezi českými oleji máme výživově hodnotnější alternativu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

K. Jež 888

4. 8. 2017 23:11

Tak nefachčenkům Řekům tam nic jiného, než olivy neroste. Tak nám oliváč rvou do hlav. ::)) Mě tedy navíc nechutná. Řepkovej je nutričně na tom líp. Ovšem smažit na sádle je pořád nej. Protože smažíme max. jednou za měsíc, až dva. V mase, rybě je tuku dost, netřeba tedy k nim salát čímkoliv zakapávat. Jinak já raději zobnu nějaký ten ořech, semínko, než jíst olej.

0 0
možnosti
PP

4. 8. 2017 11:33

Velmi pěkný článek. Skutečně pomůže při výběru kvalitního oleje ze široké nabídku v obchodech. Jak píše pan Sluka, kyselost nebývá uvedena ani u těch extra panenských dražších.

0 0
možnosti
MS

M. Sluka

4. 8. 2017 9:32

"Hranice kyselosti pro extra panenské oleje je 0,8 % a v případě panenských olejů nesmí přesáhnout hodnotu dvou procent.,,Přesná acidita se nemusí na etiketě uvádět, pokud ji ale někteří producenti nepíší, vědí proč,“

Pokuste se v Tescu nebo jiném supermarketu najít olivový olej, kde je uvedená hranice kyselosti! :(

0 0
možnosti