Diskuze
Tekuté zlato. Jak vybrat v obchodě správný olivový olej?
Děkujeme za pochopení.
K. Jež 888
Tak nefachčenkům Řekům tam nic jiného, než olivy neroste. Tak nám oliváč rvou do hlav. ::)) Mě tedy navíc nechutná. Řepkovej je nutričně na tom líp. Ovšem smažit na sádle je pořád nej. Protože smažíme max. jednou za měsíc, až dva. V mase, rybě je tuku dost, netřeba tedy k nim salát čímkoliv zakapávat. Jinak já raději zobnu nějaký ten ořech, semínko, než jíst olej.
Velmi pěkný článek. Skutečně pomůže při výběru kvalitního oleje ze široké nabídku v obchodech. Jak píše pan Sluka, kyselost nebývá uvedena ani u těch extra panenských dražších.
M. Sluka
"Hranice kyselosti pro extra panenské oleje je 0,8 % a v případě panenských olejů nesmí přesáhnout hodnotu dvou procent.,,Přesná acidita se nemusí na etiketě uvádět, pokud ji ale někteří producenti nepíší, vědí proč,“
Pokuste se v Tescu nebo jiném supermarketu najít olivový olej, kde je uvedená hranice kyselosti! :(