Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Zkvašená móda. Proč je fermentace sexy a jak s ní začít?

Hlad po živém jídle, komplexní chutě, zdraví prospěšné účinky i příprava, která je fascinujícím alchymistickým procesem: důvodů, proč fermentované jídlo přišlo do módy, je hodně. Procesu kvašení lze vystavit spoustu potravin – od zeleniny, kterou sklidíte na zahrádce, až po ovoce, jež přeměníte v lahodné a zdravé limonády.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Dřevojan

18. 8. 2017 10:05

Víc než dekádu doma "fermentuji" čajovou houbu kombuchu a nedokážu si bez ní ani představit život.

0 0
možnosti

F. Jetel

18. 8. 2017 11:35

Já za více než půl století tuhle "houbu" neochutnal a život je pro mne přesto nádherný.

0 0
možnosti

18. 8. 2017 10:03

Kvašení je i u nás celkem běžná věc. Zelí, okurky nebo různá zelenina se nechávala zkvasit celkem běžně. Domácí ovocná vína nebo zkvašený a vychlazený mošt jsou vynikající. Trochu se obávám netradičních zkvašených jídel, jejíž chutě neznáme a nejsou nám vlastní. Způsobů, jak uchovávat tradičně potraviny, je mnoho a kvašení je jen jedním z nich. Proč ne, ale měli bychom se hlavně vracet ke středoevropské tradici. A proboha, hlavně žádné kampaně. A sexy je krásný dívka a nikoliv smradlavé zkyslé mléko.

0 0
možnosti

18. 8. 2017 7:53

...a konkrétní recept nikde! ;-)

0 0
možnosti