Diskuze
Zrada v kokosovém oleji. I máslo obsahuje méně mastných kyselin, říká lékař
Děkujeme za pochopení.
Tak proto nám výrobci masově vyráběných potravin ve svém složení vnucují tento jed? Co má dělat tato zrada ve výrobcích Opavia, v tradičních českých receptech, dokonce podle EU chráněných jako specialita ČR jako jsou Lázeńské oplatky Opavia, Hořické trubičky? Kde je ve složení kokosový nebo palmový olej, tak daný výrobek odmítám kupovat. Kromě zrady na našem zdraví se jedná i o zradě na tamní přírodě!
M. Mikulec
Budu polemizovat s tím, že "Neexistuje nezdravá potravina a vše je otázka množství". Tím absolutně pan doktor popírá veličinu KVALITA. Ta je opravdu hůře dosažitelná v našem globalizovaném světě, kde se z potravinářského průmyslu stal chemický. Není však nemožná: přece i děti se učí, co je zdravé a co je nezdravé! Ta medicína mě fascinuje, jak nadutě tímto tvrdí "Jezte, co je libo, neexistuje nezdravá potravina". Pak nestíhá diagnostikovat stále nové choroby a léčit alergiky.
K. Jež 888
Přesně napsáno. A že toho vím hodně o výživě. Ale volič Babiše se krmí margaríny a oliváčem. ::)) Ten stejně nemá na máslo.
Zajímavý článek s názory odborníka. Jiní lidé ovšem hlásají názory odlišné - prospěšný kokosový olej, nezdravé margariny apod. Myslím, že ty názory o margarinech způsobily i relativní nedostatek másla a nárůst jeho ceny u nás i v zahraničí. Já pro mou osobu konstatuji, že mě pan Vrablík nepřesvědčil.
M. Mikulec
Mne také nepřesvědčil. Protože vím, že z čeho jsou obviňovány tuky, je na vině také rafinovaný cukr.