Diskuse k článku: Bramborářský ústav vyšlechtil tmavomodré brambory. Nesou název Val Blue

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 7
  • Poslední: 4.10.2017 12:37
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
P. Balcar 4.10.2017 12:37

Poslední roky vařím už jen ve slupce a v páře. Bylo původně kvůli tomu, že prodejci se neobtěžují označovat varný typ a moučné typy brambor při vaření ve vodě ochotně prováděly rozpad na kaši. Těžko poznám, jestli je to zdravější, rozhodně jsou chutnější.

K. Jež 4.10.2017 1:56

Jednou jsem upekl místo mramorové bábovky modro červenou a nikdo to nejedl. Barevností nám většinou příroda dává najevo nebezpečí. Za sebe zůstanu u klasiky. Ale moc je nejím, brambory nějak extra prospěšné nejsou.

p. vojvodík 2.10.2017 21:18

Nic nového pod sluncem. Pravda jsou dobré.

V. Novák 2.10.2017 16:23

Otestoval jsem ty předchozí fialové, pár jsem jich i zasadil a zrovna tuhle neděli sklízel. Úroda dobrá a chuť taková... "bramborovitější" - výraznější než u většiny běžně dostupných brambor.

V Andách indiáni vyšlechtili kolem 100 odrůd, tak proč se omezovat na těch pár u nás známých...

F. Jetel 2.10.2017 9:25

Fialový hnus! :)

F. Doušek 2.10.2017 9:00

To je pěkný. Nyní už jen po smradu poznáte hnijící bramboru.

V. Novák 2.10.2017 16:25

Zato je to nepřečuchnutelné!



Najdete na Lidovky.cz