Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

‚Bílkovina z cvrčka je stejně kvalitní jako z hovězího. Je to pokrm budoucnosti’

Je energeticky výživná, bohatá na proteiny a přitom neobsahuje sóju, laktózu, ani lepek. Potravina budoucnosti? Řeč je mouce vyrobené z cvrčků. „Cvrček je stejně kvalitní bílkovina jako maso, třeba hovězí. Na farmaření hmyzu je ale potřeba řádově méně přírodních zdrojů. Cvrčka se navíc lidi bojí ochutnat asi nejméně,“ vysvětluje v rozhovoru pro server Lidovky.cz Radek Hušek, spoluzakladatel firmy SENS, která vyrábí v Česku z cvrčí mouky vyrábí proteinové tyčinky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

10. 10. 2017 11:34

Titulek se rozhodně nemýlí v tom, že hmyz a podobné úžasné věci jsou potravou budoucnosti. Jen se můžeme dotazovat, zda budou hmyz a červi konsumováni ve formě nějaké prefabrikované potravy z velkochovů nebo ho budou žrát rukama rovnou ze země vyhladovělé hordy.

0 0
možnosti

V. Kotas

7. 10. 2017 3:58

To si nabízejte těm kancelářským krysám, panelákovejm zelenejm, sluníčkárům. Maso je maso a dělá maso.

0 0
možnosti

K. Jež 888

6. 10. 2017 22:26

Když na té tyčince bude namalovaná kráva a bude zatajeno, že je to z hmyzu, proč ne, že. Jinak, není to mouka z cvrčků, ale moučka. A měli by je kuchat a vykostit.

0 0
možnosti

6. 10. 2017 21:35

Se zelím a bramborovým knedlíčkem si to nedovedu dost dobře představit.

0 0
možnosti

V. Šnek

6. 10. 2017 10:36

fujtajxl...

0 0
možnosti

6. 10. 2017 11:34

Vaše jméno ve mě navozuje vzpomínku, kdy jsem poprvé jedl šnečí maso. Bylo to ještě v dobách komunistických. Pokrm byl vynikající, a pak ještě žabí stehýnka , taky znamenitá. Ale nic ve zlém, neberte to osobně, mám také jméno, které nabádá ke konotacím. Ale musím říci, že pokrmy z hmyzu jsou docela dobrá, některá vynikající. Vše jsou jen předsudky a kdo ochutná, je většinou nadšen.

0 0
možnosti

K. Novák 181

6. 10. 2017 8:20

Udělejte svíčkovou z cvrčka.

0 0
možnosti
Foto

Hit

6. 10. 2017 11:13

jedná se tu o jednodušší zastoupení bílkoviny v potravině. maso vám nikdo nebere. Spíše byste se mněl zeptat, zda si dáte svíčkovou, když 1kg masa bude stát třeba 2000kč

0 0
možnosti

J. Dusitko

6. 10. 2017 8:02

Jojo, už se nemůžu dočkat tlustýho stejku ze cvrčka...

0 0
možnosti

6. 10. 2017 11:38

No "stejk" ze cvrčka asi nepůjde, ale ze špatného hovězího taky nestojí za nic. To je lepší ten cvrček.

0 0
možnosti