Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Z hmyzu lze udělat superpotravinu. Záleží na tom, co jí, říká šéfkuchař

Jako první začal v Česku servírovat v restauraci cvrčky, šváby nebo sarančata. „Hmyzí“ kuchyni se věnuje více než 14 let a rád tvrdí, že hmyz nemusíme jíst jen proto, že jsme bohatý kontinent. „Příprava hmyzu zabere až 5 dní. Kuchyňská úprava zabere maximálně 10 minut – to je největší rozdíl. Vaření s hmyzem bych přirovnal k asijské kuchyni, či italské – rychlé vaření z kvalitních surovin,“ říká šéfkuchař Petr Ocknecht v rozhovoru pro serveru Lidovky.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M. Binis

24. 11. 2017 22:25

to nemusím...červíky ap.

0 0
možnosti
RL

R. Leibišová

25. 10. 2017 13:28

Než krmit hmyz ovocem a zeleninou, radši si místo hmyzu dám to ovoce a tu zeleninu. Nemusí přitom absolvovat pouť od kusadel po řiť!

0 0
možnosti
PP

13. 10. 2017 20:24

Nemusíme se opičit po východní Asii ve všem. Tam jedí psy, opice, ty někdy dokonce zaživa, ale nebudeme nechutní.

0 0
možnosti
JN

J. Nový

13. 10. 2017 12:25

Moderní gastronomický trend velí: "Co nejméně jídla na co největším talíři za co nejvyšší cenu.

0 0
možnosti
MN

M. Novák 072

13. 10. 2017 11:25

Děkuji ale tohle skutečně ne.

0 0
možnosti