Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Croissanty podle něj ‚stojí za houby‘. Pekař z Nice bojuje za záchranu originálu

Zachránit řemeslný croissant se snaží jeden pekař z jihofrancouzského města Nice. Vyzval proto k vytvoření speciálního označení původu, které spotřebitelům zaručí, že tradiční zavinutý rohlík byl vyroben na místě, z mouky bez přídavných látek a z kvalitního másla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

V. Getz

13. 10. 2017 14:36

Národ, který si nechá zlikvidovat značky jako Galuois a Gitanes,tomu nebude vadit ani croissant z Hery.

0 0
možnosti
JD

J. Dusitko

13. 10. 2017 17:48

Černým je to jedno, sežerou to i tak...

0 0
možnosti
PH

13. 10. 2017 8:56

Croissant totiž u nás neumí vyrobit prakticky nikdo, protože s použitím másla se nikdy nedělal a pochybuji, že by dokázali naši pekaři nahradit tažný margarin máslem. Navíc by byl ten výrobek tak drahý, že na zaměstnance pekárny by už z tržba nezbylo, aby je výplatou odměnili za námahu. Už tak jsou platy v pekárnách pouze minimální, ač při úkolové mzdě to tak nevypadá, protože ta nezohledňuje odpracované hodiny na úkolu.

0 0
možnosti
VP

V. Getz

13. 10. 2017 14:34

No ve francouzských prodejnách v Praze stojí okolo 35 korun,to není málo.

0 0
možnosti