Diskuze
Croissanty podle něj ‚stojí za houby‘. Pekař z Nice bojuje za záchranu originálu
Zachránit řemeslný croissant se snaží jeden pekař z jihofrancouzského města Nice. Vyzval proto k vytvoření speciálního označení původu, které spotřebitelům zaručí, že tradiční zavinutý rohlík byl vyroben na místě, z mouky bez přídavných látek a z kvalitního másla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
VP
V. Getz
13. 10. 2017 14:36
Národ, který si nechá zlikvidovat značky jako Galuois a Gitanes,tomu nebude vadit ani croissant z Hery.
0
0
možnosti
JD
PH
13. 10. 2017 8:56
Croissant totiž u nás neumí vyrobit prakticky nikdo, protože s použitím másla se nikdy nedělal a pochybuji, že by dokázali naši pekaři nahradit tažný margarin máslem. Navíc by byl ten výrobek tak drahý, že na zaměstnance pekárny by už z tržba nezbylo, aby je výplatou odměnili za námahu. Už tak jsou platy v pekárnách pouze minimální, ač při úkolové mzdě to tak nevypadá, protože ta nezohledňuje odpracované hodiny na úkolu.
0
0
možnosti
VP
V. Getz
13. 10. 2017 14:34
No ve francouzských prodejnách v Praze stojí okolo 35 korun,to není málo.
0
0
možnosti