Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Netradiční kuře na paprice. Jak na něj poradí šéfkuchař

Máte chuť na českou klasiku? Zkuste kuře na paprice podle receptu šéfkuchaře Marka Pavlaty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Škodák

3. 11. 2017 0:24

To je maďarská klasika a v rámci rakousko-uherské monarchie se uchytila u nás právě tak jako guláš.

0 0
možnosti

2. 11. 2017 21:13

Co je na tom tak netradicniho? Je to docela obycejne kure na paprice. A proc mam ta prsa peci? A co s nimi, dat do omacky? Ja na to kupuji vyhradne vykostene tmave maso, sucha prsa, bile maso, vubec na nic nepouzivam.

0 0
možnosti

A. Osvaldová

2. 11. 2017 7:44

Kuře je rodu středního, tedy to kuře! A proto hezky česky: jak na NĚ, na TO kuře, nikoliv na něj, teda na TOHO kuře.

Malý jazykový koutek by slušel i Lidovkám

0 0
možnosti

C. Sangrail

2. 11. 2017 10:23

Přesně tak. Je to jeden z nejčastějších nešvarů dneška, nejen na lidovkách. Hned vedle vět s "kdy". Např.: "Lidové noviny nezaměstnávají jazykového korektora, kdy v článcích se často objevují hrubé chyby." Úplně trpím, když takové věty čtu. A do třetice nešvar kuchyňsko-jazykový: "kuřecí prso". Slovo "prso" neexistuje!

0 0
možnosti