Diskuze
Vanilkové rohlíčky s vlašskými ořechy. Rakousko-uherské dědictví přetrvává
Děkujeme za pochopení.
V. Kotas
V české kuchyni je toho rakousko-uherského dědictví více, což není na škodu, ale prověřeno léty, zůstalo jen nejlepší. Přes všechny módní výstřelky, které se průběžně objevují. Většinou se držíme klasiky, na které jsme vyrostli u našich babiček.
J. Škodák
Naprosto perfektní recept a hlavně autorka článku zařadila správně toto vánoční cukroví do dědictví rakousko-uherské kuchyně, protože našinci si myslí, že je to česká záležitost. Osobně doporučuji na čas trochu náročnější verzi, která se liší jen tím, že ty ořechy v troubě na plechu zahřejeme asi na 120% po tak dlouhou dobu až zavoní. Potom je vachladlé potlučeme v hmoždíři, potřebné množství ještě natřeseme, abychom vybrali hrubé kousky, keré ještě potlučeme. Vyplatí se to, je to senzační! Měli jsme na návštěvě Francouze a Beatrix mně řekla:„ Božské, ty ořechy nejsou mleté, ale potlučené v hmoždíři, že?" Od té doby už jich ani jinak dělat nemůžu!