Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Řízky jsou jako chleba, člověk se jich nikdy nepřejí, říká šéfkuchař

Vyrostl na české kuchyni, kterou miluje, ačkoli ji má nejraději v odlehčené verzi. Nezahuštuje pokrmy moukou a rád vrací na menu jídla, která se z nich ztratiola. V nedávno otevřené restauraci Tiskárna se tak hosté mohou těšit na recepty z první republiky i ty mnohem starší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

16. 2. 2018 23:29

Tak, pane kuchar, a co nejaky recept? Jak se dela ta ancovickova nadivka, muzete napsat?

0 0
možnosti

V. Kotas

16. 2. 2018 17:41

Tak tomu rozumím.

0 0
možnosti

S. Trolljegeren

16. 2. 2018 12:03

To si to po sobe opravdu nemuzete alespon jednou precist???

Kdyz uz zapomenu na hrubky, tak logika, slovosled vety by mi asi unikat nemela...

"Mám moc smažené rád řízky, protože řízky ..."

0 0
možnosti

M. Zhoubný

16. 2. 2018 10:52

Tak ani s knedlíkem to není jednoduché. Asi je zbytečné se tím v našem prostoru zaobírat.

Daleko horší jsou takové blbosti, jako tradiční slovenský bramborový salát s olivovým olejem a tak podobně. Že to autora vůbec ani nenapadne.. Horní Uhry, chudá výspa civilizace, levné brambory a naprosto nevídaný oliváč. To mi pije krev mnohem víc, takové modernizace a cpaní např. Středomoří za každou cenu kam se namane.

0 0
možnosti

J. Škodák

16. 2. 2018 14:04

Ale pane Zhoubný, olivový olej není zhoubný i když podle mne do bramborového salátu patří nějaký olej neutrální chuti. V létě peču vepřovou pečeni ne tak jak ji pečeme s česnekem a kmínem, ale místo kmínu tam dám čerstvý rozmarýn a pocákám tu pečeni olovovým olejem. Zkuste to a uvidíte jak je to výborné. K tomu vařené brambory a čerstvý salát, už se na to těším!

0 0
možnosti

J. Škodák

16. 2. 2018 8:30

Pokud jsou řízky české jídlo tak je to i maďarský guláš.

0 0
možnosti

16. 2. 2018 7:55

Ubohá úroveň článku. Chudák kuchař, že mu dělají tak mizerně reklamu. Jestli neumí psát ten ubožák, co to stvořil, tak ať jde dělat co umí a nemrší češtinu!

0 0
možnosti