Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Bez lepku a laktózy. Lidé mnohdy vyřazují potraviny z jídelníčku bezdůvodně

Lidé vyřazují mnohé potraviny podle výživové poradkyně Moniky Tělupilové z jídelníčku bezdůvodně, často pod dojmem různých módních vln. Řekla to na tiskové konferenci k detoxikaci organismu. Vyřazením jednoho druhu potravin se může škála těch, které tělo odmítá, naopak rozšířit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M. Zhoubný

26. 1. 2018 10:29

Nějak se vypařil můj nezávadný text. Tak ještě jednou:

V kostce.. náklady se samozřejmě snižují, to nikdo nepopře a děje se to občas dost nechutným způsobem. I ta kvalitní marmeláda bez přídavku barviv má barevnost alespoň zvýrazněnou a stabilizovanou nízkým pH přídavkem citronovky. Někdy se strukturní stabilizace přežene přídavkem umělých sulců do konzistence lámavého nenamazatelného gelu.. to také známe. Ale ta v uvozovkách pochybná spotřebitelská objednávka přece reálně existuje.. to my chceme možnost nakupovat stylem 24/7 svátek nesvátek a tomu se producent musí přizpůsobit. Výroba, logistika, prodej potřebuje nějakou trvanlivost. Tvaroh se žloutky je vynikající, ale právě jen v domácí kuchyni.. do kšeftu by ten žloutek musel už být termizovaný a o další aditivaci mluvit ani nemusíme. Tak to je a je to dílo poptávky zrovna tak jako plod přetlaku nabídky z dílny marketingářů, vytvářejících uměle všelijaké nové umělé "nezbytnosti".

0 0
možnosti

26. 1. 2018 9:32

Škoda, že neznáme autora. Mohl by ještě doplnit jaký byl obsah lepku v obilninách a tím v pečivu třeba před sto lety a jak mnohem vyšší je nyní ?

0 0
možnosti