Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Češky používají často náhražky, poctivá cukrařina se dělá jinak, říká Fabešová

Nejdřív uchvátila kamarády společnými večeřemi, pak se z hecu přihlásila do televizní show o vaření a zjistila, že už není cesty zpět. Opustila dobře placenou práci a šla do nejistoty. „Nikdo tomu nevěřil, jenom já,“ vzpomíná s odstupem času na svoje začátky dnes úspěšná cukrářka a majitelka cukráren IF Iveta Fabešová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P. Skála 874

30. 3. 2018 15:31

Kdyby Češky nepoužívaly náhražky, tak by bylo Čechů více...

0 0
možnosti
LN

L. Novák 475

30. 3. 2018 14:59

Kolik stojí takováto reklama neoznačená jako reklama?

0 0
možnosti
PH

30. 3. 2018 9:14

Dnes je zaplavený internet recepty, že nejde ani o náhražky, ale spíše o možný výběr surovin. Jistě že tradiční cukrářské výrobky potřebují i svou tradiční surovinu, ale u nových receptů, které vyzkoušíte, nepoznáte zda jde o recept s náhražkou, či ne. Takže jde nejspíše o poctivou pečlivou práci, než o nahrazování surovin. Čistota a pěkné prostředí pro zážitek z cukrárny by měla být už samozřejmost čtvrt století po Sametu.

Co mi vadí, jsou načančané cukrářské výrobky v supermarketech a když se pak sní, máte pocit, že jste snědli umělou hmotu. Tam vidím mizérii České cukrařiny. Otázka však je, kdo je vinen. Markety diktují dodací ceny i množství dodávaného a tak cukrářské firmy jdou s kvalitou dodávek do marketů rapidně dolů. Vyrábět jen pro svůj prodej? To by neustáli v konkurenci a museli by zhusta začínat znovu, nebo se položit.

0 0
možnosti

J. Škodák

30. 3. 2018 11:25

Vážený pane, např.máslo tukem nahradit lze, dokonce tam dávají máslové aroma a přesto je to po chuti poznat, že to není máslo. A to se týká i dalších surovin. Když cukráři upečou linecké těsto z tuku a na místo čerstvých vajec tam dají sušené a obarvené a slepí je jahodovou marmeládou z červené řepy s příchutí jahod, tak pokud člověk neztratil ještě chuť, tak je to sakra poznat! A propó, protože na Velikonoce přijedou příbuzní a očekává se, že něco upeču, tak to bude pravý linecký koláč z másla a čerstvých vajec a vlastní rybízové marmelády, na který se všichni těší a nikdy nejsou zklamaní.

0 0
možnosti

J. Škodák

30. 3. 2018 8:06

To, že Češky používají často náhražky má slečna, nebo paní Fabešová asi pravdu. U nás na Moravě se však většinou dělá poctivá cukrařina a nad to Moravanka dá hubičku, ale české děvče nechce, nechce, kterak se zpívá v lidové písničce.

0 0
možnosti
KN

K. Novák 181

30. 3. 2018 8:55

No jo,chlapi dneska už nejsou to co to bývávalo.

0 0
možnosti