Diskuze
HEŘTOVÁ: Dolce vita. Tiramisu z Říma bez smetany i likéru
Děkujeme za pochopení.
J. Škodák
Nevím kde na to paní Heřtová přišla, ale Tiramisu se dělá s mascarpone, které má obsah asi 80% tuku a v celé Itálii se tam žádná smetana nepřidává. To u nás čeští kutilové vždy vymýšlí nějakou levnější nahrážku, kterak to mascarpone nahradit.Také jsem vyzkoušel variantu pomazánkové máslo a šlehačka. Nedá se to srovnat a vyjde to na stejné peníze. To doporučení, nedat tam žádný alkohol nedoporučuji, protože čerstvé žloutky mohou být problém v horkých letních dnech. Byli jsme pozvaní na zahradní párty do Merana a protože jsme trčeli v zácpě na dálnici, tak jsme přijeli pozdě a přišli jsme tak o výtečné Tiramisu. Den na to nám volali přátelé zda jsme v pořádku? Ano my jsme byli, ale všichni ostatní měli to báječné Tiramisu a skončili v nemocnici se salmonelou. Od té doby šlehám žloutky s cukrem nad párou. Bude-li zájem, mám ještě něco zajimavého k tomuto receptu.
J. Kovář
Jsem z pana Škodáka zmaten. Někdo měl zácpu, druhý opak, salmonela, alkohol... Co chtěl prosím básník říci? Nedalo mi to a nahlédl do knihy o Tiramisu. A hle, v oblasti Říma se smetana přidává, ale asi to není Itálie. Tím pádem jsem k jeho radám silně nedůvěřivý. Netuším, kde na to vše pan Škodák přišel! Asi se chtěl jenom čímsi pochlubit.