Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

HEŘTOVÁ: Dolce vita. Tiramisu z Říma bez smetany i likéru

Když jsem viděla v Římě tiramisu ve skleničkách, s posypem z lesních jahůdek, okamžitě mě napadlo, že všechna tiramisu, která jsem dosud vyzkoušela, jsou špatně. Tedy samozřejmě ne úplně špatně, ale tohle jednoduché a přitom klasické servírování s lesními nebo měsíčními jahodami mě doslova omámilo, přesto, že bylo bez likéru. Věřím, že dostane i vás, když si ho připravíte podle římského receptu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Škodák

14. 4. 2018 14:55

Nevím kde na to paní Heřtová přišla, ale Tiramisu se dělá s mascarpone, které má obsah asi 80% tuku a v celé Itálii se tam žádná smetana nepřidává. To u nás čeští kutilové vždy vymýšlí nějakou levnější nahrážku, kterak to mascarpone nahradit.Také jsem vyzkoušel variantu pomazánkové máslo a šlehačka. Nedá se to srovnat a vyjde to na stejné peníze. To doporučení, nedat tam žádný alkohol nedoporučuji, protože čerstvé žloutky mohou být problém v horkých letních dnech. Byli jsme pozvaní na zahradní párty do Merana a protože jsme trčeli v zácpě na dálnici, tak jsme přijeli pozdě a přišli jsme tak o výtečné Tiramisu. Den na to nám volali přátelé zda jsme v pořádku? Ano my jsme byli, ale všichni ostatní měli to báječné Tiramisu a skončili v nemocnici se salmonelou. Od té doby šlehám žloutky s cukrem nad párou. Bude-li zájem, mám ještě něco zajimavého k tomuto receptu.

0 0
možnosti

J. Kovář

14. 4. 2018 15:57

Jsem z pana Škodáka zmaten. Někdo měl zácpu, druhý opak, salmonela, alkohol... Co chtěl prosím básník říci? Nedalo mi to a nahlédl do knihy o Tiramisu. A hle, v oblasti Říma se smetana přidává, ale asi to není Itálie. Tím pádem jsem k jeho radám silně nedůvěřivý. Netuším, kde na to vše pan Škodák přišel! Asi se chtěl jenom čímsi pochlubit.

0 0
možnosti