Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Přichází sezóna chřestu. Přidejte si ho do rizota, těstovin či salátu

Květen a červen jsou jedinými měsíci v roce, kdy u nás roste chřest. Tato zdravá a chutná zelenina se dá konzumovat i jako hlavní chod, my vám ale přinášíme několik neobvyklých receptů na to, jak ochutit chřestem klasické pokrmy jako rizoto, těstoviny či salát.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

11. 5. 2018 10:31

Pokud recept (třetí) začíná "Uvaříme si vodu, osolíme ji a...", tak je zapotřebí se ptát, zda autor je kuchař nebo pouze jenom VAŘIČ.

0 0
možnosti

J. Škodák

11. 5. 2018 12:59

Znám takové umělce, kteří neumí řádně připravit vodu na vaření. Kdy tam dát sůl, zda tu surovinu na vaření dáme do studené, vlažné či horké vody atd. Autorka článku doporučuje cukr a sůl a nevím, proč tam dávat ten cukr. Dávám podle receptu sůl, bílé víno, nebo aceto bianco. Nevýrazná chuť chřestu se tak nepatrně pozvedne a každý kdo o chřestu tvrdil, že o ničem není, tak je po této úpravě překvapen. Asi byl připraven s tím cukrem, ale proti gustu žádný dyšputát!

0 0
možnosti