Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rozpalte gril. Steak na uhlí s mrkvičkami, omáčkou chimichurri a bylinkami

S nástupem teplého počasí nastává čas grilování. Příprava jídla na ohni zasáhne skoro celý národ a je přímo českou vášní srovnatelnou s houbařením a zavařováním. Je to asi také proto, že grilování je spojeno s pohodu, relaxací, odpočinkem a posezením venku. Miluji vůni grilování třeba v zahrádkářských koloniích či na chatách a chalupách nebo u rodiných domků, je to součástí letní atmosféry. Grilování však může být kulinářským zážitkem, když si s chutěmi pohrajete a nebojíte se při grilování trochu exeprimentovat a neustrnout jen u zpečeného špekáčku. Rozpalte gril do běla, dejte steak přímo na rozpálené uhlí, nakonec naši předkové to nedělali jinak, a nakonec přidejte pálivou omáčku chimichurri s oregánem, petrželí a tymiánem. A ugrilujte si i jarní mrkvičku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V. Kotas

12. 5. 2018 8:52

A to musím ? Nemám zájem být v hlavním proudu toho, co zrovna módně letí. A nejedná se jen o grilování.

0 0
možnosti

J. Kovář

12. 5. 2018 10:05

Nemusíte. A klidně bych přestal i jíst...a pít...a dýchat! Dělají to všichni a proč jít s proudem a módou :-). Hezký víkend.

0 0
možnosti