Diskuze
Za stav české gastronomie může komunistická lůza, říká kuchař Jakubec
Děkujeme za pochopení.
Vidíte,a já jsem si myslel,že špekáčky z fekálií se začaly vyrábět ,až když byly zrušeny komunistické normy.Do té doby se vyráběly z masa.
A. Fafejta
Nejhorší je mít z české gastronomie gastroenteritidu, vzpomínám na jednu před 4 lety ze Špindlerova mlýna, dodnes skvěle dochovaného komunistického skanzenu.
J. Novák 208
Po 28 letech svádět stav českého stravování na Komunisty, to je lež, jako věž a autor článku to dobře ví. Ba naopak, ze Komančů jsme jedli kvalitní uzeniny, které byly vyráběny podle ČSN a měkké salámy měli řezníci pověšeny v teple na hácích, ty se přesto nezkazily a krásně voněly. Dnešní uzeniny mají prodejci v chlaďácích a ty přesto zelenají a v ledničce se nakrájené za pár dnů zkazí. Kdo to je ta lůza? Nejsou to náhodou bývalí vážení a milí spoluobčané, které takto oslovoval Havel z balkónu, když je žádal, aby mu pomohli odstavit Komunisty od moci? Občané mu tehdy uvěřili a nyní jsou nazýváni lůzou.
J. Škodák
Pravděpodobně jste byl hluchý, slepý a neměl jste čich. V řeznictvích to smrdělo jako u rasa a co na těch hácích vyselo? Skoro nic! Kyž něco přišlo lepšího, tak to hned zmizelo a řezníci to měli jenom jako podpultovku! Takové kecy Vám můžou sežrat jenom ignoranti, kteří v té době nežili. Vystihuje to jeden vtip za totáče: V době VŘSR zvolá jeden zákazník stojící ve frontě na maso:„ Je jaro, je jaro, je jaro!" Ostatní kolem něho si říkají asi je blázen a on nato:„Je jaro, je jaro, salámy se zelenají!"
To jsou zase blbe kecy. Veprova s knedlikem, husicka, svickova, ptacky, koprovka, rizek, to chutnalo stejne pred bolsevikem, za bolsevika i za Babise.
Nejde o to, co si vaříte doma, ale o kulturu pohostinství, o restaurace.
A. Stiess
Takže ten, kdo se chce dobře a levně najíst je podle tohoto bl6ečka lůza.
V jeho "restauraci" je večeře pro 4 osoby za 6000 Kč - bez nápojů - tak holt musí všem nadávat do lůzy, aby mu tam nějaká "nelůza" zabloudila. Podle fotek na knizexischtů jsou porce alá "škoda špinit talíř". Naštěstí je dnes dost vynikajících restaurací - pro zážitkovou gastro jsem si oblíbil např. Mlýnec na Novotného lávce - třeba i proto, že si tam mohu stůl zarezervovat - na rozdíl od hospody tohoto xxxx.
„Takže ten, kdo se chce dobře a levně najíst je podle tohoto bl6ečka lůza.“
Kde to píše?
No nechci se do toho panu kuchaři plést, ale mám dojem, že takzvaná česká kuchyně směřovala k úpadku už za války nebo i před válkou. Do lepších restauracích chodila jen hrstka lidí a ostatní jedli, co se kde dalo. A co se jak dalo nastavit....;-) Tatínek mi třeba vyprávěl, že když měli maso aspoň jednou za týden, tak to byl velký svátek.
Poté, co mě vyhodili z vysoké školy jsem se živil jako kuchař a číšník do roku 1989, takže mohu porovnávat. Zaprvé kuchaři a číšníci, kteří nás učili nebio zaučovali byli profíci z I. republiky a ovládali řemeslo mnohem líp než ti dnešní. V každé restauraci byl rejžon na nahřívání talířů, věc dnes neznámá, servírovalo se zásadně zprava, kuchaři (v čepicích) chodili čistí, číšníci v černých botách i ponožkách. Kvalita jídla byla na mnohem vyšší úrovni stejně jako jejich výběr a cenově přístupná, hygienické požadavky i výrobní postupy byly také na výši. Vzhledem k tomu, že mi soudruzi vyhodili ze školy a nedali mi pokoj ani potom nejsem určitě jejich sympatizant ale posuzovat dobu, ve které jsem nežil je podle mě mimo mísu.
P. Kment
P. Haraším by se měl léčit ... Extrémní pravičák je stejně špatný jako extrémní levičák... Lidi jako Vy jsou přesně ti lidé ,kteří ničemu a nikomu nikdy neprospějí a jsou (dle mého soudu) zcela zbyteční....
P. Dvořák
Cenzura a nebetyčná korektnost funguje na plné pecky. Nepustí ani proloženě slovo, kterým se běžně označuje vykleštěný samec tura domácího. Napíšu to znovu:
Je to XXX. Napsal: Nebýt totality, vyvíjela by se podle něj česká gastronomie správným směrem. „Lidé se v té době chtěli jednorázově hodně najíst za co nejméně peněz,“ A já dodávám: Kdežto dne se lidé chtějí najíst co nejméně za co nejvíc peněz.