Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Holanďané vypěstovali umělé vepřové maso. Podle Čechů je moc drahé

Holandským vědcům se podařilo po čtyřech letech bádání vypěstovat umělé vepřové maso. Z jednoho vepře by tak mohlo být masa jako z milionů kusů. Stačí jen v biogenerátoru namnožit buňky odebrané živému zvířeti. Podle českých vědců však nemá tento objev valnou šanci na to, aby se uchytil. Umělý řízek bude totiž mnohonásobně dražší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MOD

7. 12. 2009 16:38
v české politice je to vepřové v senátu a parlamentu

ještě dražší a navíc přestárlé a již zcela nepoživatelné.

0 0
možnosti

Amos

6. 12. 2009 15:09
Měl jsem holadskou přítelkyni

a ta tedy byla v posteli naprosto umělá. Jinak ale fajn holka ,možná že to čte naučil jsem jí trochu česky. Zdravím Wil!

0 0
možnosti

Emil

7. 12. 2009 8:36
Re: Měl jsem ceskeho pritele

a ten smrdel jak prase. Rikal ze je to po tom zradle v Cesku. Fakt, nekecam.

0 0
možnosti

Eva K.

6. 12. 2009 11:29
klasika blbosti

No chtěla bych vzkázat těm, co se tomu brání, že se toho stejně nedožijí, Vaší životosprávou tu stejně dlouho nebudete. Pokud jde o maso vypěstované ze zkumavek, nebudu o nic horší než normální, i štěpy kůže se pěstují a kolika lidem to pomůže? Dokud něco nevyzkouším nemůžu to odsoudit. Dále mě mrzí ta nelidskost vůči zvířatům, co kvůli tomu musí umírat, žijou v otřesných podmínkách a ve stresu jsou ještě zabita? odporné.

0 0
možnosti

Jenda

6. 12. 2009 0:07
Staci par akci typu "silene kravy" a budete papat umele maso

Az se vam budou delat boule za usima. "U naseho zarucene umeleho masa, zadne choroby nehrozi!"

0 0
možnosti

mno

5. 12. 2009 20:47
co drahé ALE

bude narvané chemikáliemi... a kdo ví... co to v něšem ordanismu udělá... jo liliofizovaný  šnicl či šrotové rybí filé... herget pane doktore garene ... už před 30 lety jste nás varoval... a my nevěřili... omlouvám se... 

0 0
možnosti

Sapphire

4. 12. 2009 17:06
Jen ať si pan prof Post dá

Děsim se dne, kdy mi jednou tohle přistane na talíři. Pro potřeby chirurgie apod ať se tkáně pěstujou, to bude jedině přínost. Ale dehonestovat jídlo na takovýhle sratschky to teda nikdy! Do oblasti běžnýho jídla nepatří věda, všechno důležitý je už vymyšlený a cesta ke spokojenosti vede přes kvalitní a poctivý suroviny a pokrmy, tedy pravý opak tohoto. Slova toho vědátora, že když ty kusy tkáně budou levný, lidi to koupěj jsou fakt důkaz duševní omezenosti jedince. Nechal bych ho do konce života žrát jen takový hnusy.

0 0
možnosti

vizard

4. 12. 2009 1:08
Cesko =mudrc prd.dirky

cesky vedci hahaha cesko a jeji prostoduhy lid hybe svetem. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah!!!!!!!nazory ceskyh vedcu  hahahahahahahahahahahahahahahahah!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti

A.Teist

3. 12. 2009 18:11
ÚŽASNÉ!

co lihovky všechno neotisknou.

0 0
možnosti

Dana

3. 12. 2009 16:29
Všechno je moc drahé,

protože chuť a kvalita všeho je už na pár facek.

0 0
možnosti

Máňa

3. 12. 2009 13:37
Salámy a párky.

To není žádný nový obev, vytvořit z půl kila masa 10 kilo hmoty, která je strukturou podobná jen chomáči s.aček a chuťově je na tom stejně a hodí se jen na to jí krmit zvířata nebo do párků a salámů.

0 0
možnosti

Terezie

3. 12. 2009 13:48
To je zase objev

Místo aby lidi omezili spotřebu masa, protože to nepřispívá vůbec nikomu a ničemu, tak ztrácejí čas a peníze takovýma nesmyslama.

0 0
možnosti