Diskuze
Kuře před vařením neomývejte. Riskujete, říká studie
Děkujeme za pochopení.
L. Pořický
To je zavádějící,nebezpečný blábol
AŤ z nás takovíto "vědci" nedelají špindíry, kteří nevědí jak zacházet se syrovým masem.
Já používám SAVO, možná by se hodil koncentrovaný vitriol...
SAVO mi občas prožere zástěru, ale jistota je jistota!
Proste se blbne, dnes a denne.
Vsechny bakterie se stejne neodstreni, ba ani vetsina ne. A ty co zustanou, se proste uvari cu upecou. A konec koncu, mame imunitni system, te se uz postara. Maso nikdy nemeju, nebo zridka kdy. .
Kdo neumí opláchnout kuře, aniž by zatopil celou kuchyni,
ten skutečně udělá nejlíp, když tiše zemře na salmonelózu. Totéž platí pro lidi, kteří neumyjí prkénko, na kterém krájeli syrové maso.
Re: Kdo neumí opláchnout kuře, aniž by zatopil celou kuchyni,
Připájím se k paní Kulhánkové,veškeré koupené maso oplachuji a uzené ještě vydrhnu.
Je to špatně.
Studie má pravdu, pokud při umývání masa kolem sebe cákají jako kachny. Každý umí mýt nejen maso,ale i zeleninu tak, aby neměl v kuchyni povodeň. Závěr studie je chybný, měla by upozornit na nebezpečí šíření nákazy a doporučit způsob mytí bez cákání a plýtvání vodou. Neumyté maso, obsahuje-li mikroorganizmy ( každé je v různé míře kontaminováno) zamoří vše, čeho se dotkne, včetně rukou, proto by měli doporučit po manipulaci s každým masem vše, včetně rukou, pečlivě omýt, nejlépe octem.
Re: Je to špatně.
Fuj ocet...to vážně děláte? Není lepší nějaké antibakteriální tekuté mýdlo? :o)
Muži zženštilí, ženy zdětinštělé a jim šéfující malé děti.
Tak vypadá nový přiblblý svět, zasažený socialismem, tedy představou, že si můžeme s lidským světem udělat to, co se nám zlíbí a také to děláme. Myslíme si, že na to už máme. Nemáme a nikdy mít nebudeme. Naopak, bude čím dále, tím složitější a my budeme muset nechat spoustu věcí k vyřešení spontánním silám. Lidský svět nám za to, že jsme domýšliví, dává přes držku. Například prostřednictvím našich strachů z čehokoliv a o cokokoliv, bojíme se bakterií, jako pitomí... Dzp.
J. Klimecký
Re: Muži zženštilí, ženy zdětinštělé a jim šéfující malé děti.
Já si pamatuju socialismus a bylo to přesně naopak. Všechno řídili staří dědkové. Stát i podniky. Staří zasloužilí funkcionáři ovládali snad všechno. Holkoklukokracie přišla až s nástupem kapitalismu.
Však ona Ms.Dr. Quinlan...
... časem "objeví" i to, že jde to masko držet níž a krapet přivřít kohoutek.
A mýt to kousek po kousku - ne, jako ta emérikan-Patla na snímku :-)
Ale to si musíme ještě počkat - ono je to makačka na hlavinku,
narvanou salmonelama a jinejma fujtajblama :-)
Re: Však ona Ms.Dr. Quinlan...
Salmonely nejsou v hlave, ale ve strevech.
J. Klimecký
Nevím, co se tu řeší
Ať bylo kuře jakékoliv, po hodině vaření (pečení) v teplotě blízké bodu varu, je obsah hrnce (pekáče) zcela sterilní, tedy prost jakýchkoli mikroorganismů. V takovém prostředí by přežily leda speciální bakterie, které žijí v blízkosti horkých mořských zřídel, ale jak by se dostaly na povrch kuřete v běžném prodejném místě - to je utopie. Že by se nějaká ponorka ponořila do takových míst, nabrala z vulkanické oblasti tyto bakterie a námořníci pak chodili po krámech a polévali těmito bakteriemi kuřata, načež by bakterie stejně hynuly, protože v suchu a chladnějším prostředí hynou - to jsou fantasmagorie. Zda se kuře před vařením omývá, či nikoli - je tedy zcela irelevantní. Už pár minut varu (pár sekund) způsobí tentýž efekt.
Re: Nevím, co se tu řeší
na jednu stranu, když budu maso omývat pod mírnym proudem neměl bych nic kolem postříkat, na druhou, pokud omývat nebudu, stejně s ním budu manipulovat a ani nevím, co všechno kolem můžu potenciálně infikovat. Provádí snad někdo po vaření sterilizaci kuchyně? Obvykle stačí umýt pracovní plochu jarovou žinkou.
Však umytí kuřete je beztak jen pro dobrý pocit.
Po hodinovém pečení při nějakých 200 st. se beztak všechny potenciální mikroorganismy zahubí, ne?
Re: Však umytí kuřete je beztak jen pro dobrý pocit.
Přesně tak. Omývám každé maso , protože nevím, jestli jim neupadlo ve výrobně na zem...atd. Je to o tom pocitu.
Ďalší so SUPER výskumov
To je podobný výskum ako ten o jablkách: ak denne dlhodobe zjete 2 kilá jabĺk, hrozí cirhóza pečene.
Neviem, ako to robia v USA, ale ja kurča oplachujem v dreze a potom ho položím na tanier a tam ho ochutím. Američania s ním možno najskôr vytrú celú kuchyňu :-) .